Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bilar 15 feb 2024

Billig bilförsäkring: Vilken bilförsäkring är billigast just nu?

Vilken bilförsäkring är billigast?

Den billigaste bilförsäkringen är just nu Evoli som enligt Joel Ljungberg på Billigastbilförsäkring.se kostar 189 kr/månad för en halvförsäkring och 277 kr/månad för en helförsäkring. Däremot är det ett prisexempel som de utgår ifrån och priset skiljer sig därför beroende på bil, ålder och många andra faktorer.

Se hela listan med de mest prisvärda bilförsäkringarna nedan:

  • Billigaste bilförsäkringen nu: Evoli
  • Bilförsäkringen med högst kundnöjdhet: ICA Försäkring
  • Billigaste trafikförsäkringen: Hedvig

Evoli

För många är Evoli det självklara valet när det kommer till att hitta en prisvärd bilförsäkring. Deras plattform gör det enkelt att ansöka online och snabbt få tillbaka pris på att försäkra just din bil. De är generellt sett mycket billiga och det beror till stor del på att de sköter det mesta genom sin hemsida och är ett modernt försäkringsbolag. Den enda nackdelen vi ser med Evoli är att de inte har trafikförsäkringar.

ICA Försäkring

ICA Försäkring har etablerat sig som den försäkringsförmedlare med högst kundnöjdhet tack vare sina unika erbjudanden och bra service. Deras kunder har valt att i snitt lägga ett betyg på 4 av 5 stjärnor och det baseras på över 2000 omdömen hos Trustpilot. Med andra ord så blir nästan alla kunder som testat ICAs bilförsäkring helt nöjda med sitt val.

Hedvig

Hedvig är en ny och modern aktör inom bilförsäkringar som du enkelt kan skaffa din bilförsäkring hos billigt online. Du kan välja mellan trafik, halv och helförsäkring och deras försäkringar är omfattande med många skydd. En stor fördel är att du inte har någon bindningstid hos Hedvig, vilket många andra försäkringsbolag har. Känner du att Hedvig är rätt för dig? Då är det bara att höra av dig till Hedvig så ser de till att sköta bytet smidigt åt dig.

Hur väljer du den bästa och billigaste bilförsäkringen?

Att hitta den mest prisvärda bilförsäkringen kräver att du beaktar flera olika faktorer. Nedan har vi listat några av de viktigaste aspekterna att tänka på:

 

  • Omfattning: Besluta vilken nivå av skydd du behöver. Trafikförsäkring är lagkrav, men du kanske också vill ha halv- eller helförsäkring beroende på bilens värde och dina personliga behov.
  • Pris jämfört med täckning: Jämför priset på försäkringen med vad den täcker. Den billigaste försäkringen är inte alltid den bästa om den inte erbjuder den täckning du behöver.
  • Självrisk: Kontrollera självrisken för olika skadetyper. En lägre självrisk kan göra en något dyrare försäkring mer fördelaktig i längden.
  • Samlingsrabatt: Många av de större försäkringsbolagen har samlingsrabatter om du väljer att ha flera olika försäkringar som bil- och hemförsäkring hos dem.
  • Kundomdömen och service: Läs omdömen om försäkringsbolagens kundservice och hantering av skadeärenden. En billig försäkring med dålig service kan bli kostsam i händelse av en skada.

Vilken bilförsäkring är bäst?

Det finns tre huvudtyper av bilförsäkringar i Sverige och det är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkring

Du måste alltid ha minst en trafikförsäkring om du ska få lov att köra en bil i Sverige. Det innebär att du är försäkrad mot skador på andra bilar och egendom som du orsakar med din bil i trafiken. Däremot är du inte försäkrad mot skadorna som orsakas på din egen bil. På grund av det så väljer oftast personer med billiga bilar som inte är värda att reparera en trafikförsäkring.

Halvförsäkring

En halvförsäkring innehåller fler skydd och är mer omfattande än en trafikförsäkring. Det brukar ingå skydd för brand, stöld, glasskada och rättsskydd. Men det tillkommer en självrisk för dessa skydd och det kan vara bra att se till att den inte är alltför hög. De flesta som väljer en halvförsäkring är de som köpt en ny bil. Alla nya bilar har nämligen vagnskadegaranti de tre första åren och det är vad som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring.

Helförsäkring

Som sagt är skillnaden mellan halv- och helförsäkring att det även ingår en vagnskadegaranti. Det innebär att du har skydd mot din bils skador vid en skada oavsett 

vem som orsakar skadan, alltså även om det är ditt fel. De flesta väljer att skaffa en helförsäkring efter de tre första åren med en bil då tillverkarens vagnskadegaranti går ut.

Vad kostar en bilförsäkring?

Priset på en bilförsäkring skiljer sig mycket från person till person. TIll att börja med så är en stor faktor just bilen du ska försäkra. Hur gammal är den? Hur många mil har den gått och vilken modell är det? Men vart du bor, hur gammal du är och kör historiken tas även med i beräkningen.

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring bilförsäkringar.

Hur ofta ska jag jämföra bilförsäkringar?

Det rekommenderas att jämföra bilförsäkringar åtminstone en gång om året eller när det sker en signifikant förändring i din körsituation, såsom byte av bil, flytt till en ny adress, eller en förändring i ditt körmönster. Marknaden för bilförsäkringar förändras ständigt, och vad som var det bästa erbjudandet förra året kanske inte är det längre.

Vilka tilläggsförsäkringar bör jag överväga? 

Utöver trafik-, halv-, och helförsäkring, kan det finnas tilläggstjänster som kan vara värdefulla beroende på dina specifika behov. Exempel inkluderar assistansförsäkring, som erbjuder hjälp vid bilbrott eller tekniska problem på vägen, och hyrbilsförsäkring, som täcker kostnaden för en hyrbil medan din egen bil är på reparation.

Hur påverkar bilmodellen priset på min försäkring? 

Bilmodellen spelar en stor roll i kostnaden för din bilförsäkring. Försäkringsbolagen tar hänsyn till faktorer som bilens värde, reparationskostnader, och statistik över stöldrisk och olycksrisk för specifika modeller. Generellt sett kan nyare och dyrare bilar leda till högre försäkringspremier.Annons