Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi 17 aug 2023

Allt om ditt hus i mobilen

Hejdå bopärmen och tack för allt! Nu finns det nämligen digitala tjänster och verktyg som samlar all information och dokumentation om ditt hus i mobilen eller datorn – och dessutom ger dig all möjlig hjälp i ditt husägande. Pontus Andersson på HouseID berättar mer.

Är du husägare har du med stor säkerhet den stående någonstans: Den klassiska bopärmen. Den med de papper som finns om ditt hus samlade. Ritningar, tomträtt, servitut; försäkringsbrev, låneavtal, kvitton för köp av vitvaror och hantverksarbete med mera.

Inget ont om bopärmen, men faktum är att den är lite föråldrad. Vi lever i en tid då digitala verktyg och tjänster på så många olika sätt har förenklat vår vardag och revolutionerat vår tillgång till och användning av information. Ta digitala kvitton till exempel, som blir allt vanligare, de är svåra att samla i en pärm.

Hjälp och stöd till husägandet

– Du kan idag samla all information om ditt hus i mobilen och ha den lätt tillgänglig närsomhelst och varsomhelst. Med hjälp av en app skapar du ett digitalt ID för din bostad, en digitalisering av bopärmen kan man säga, berättar Pontus Andersson på HouseID.

HouseID är en ny app och tjänst som ger just den möjligheten – och mycket mer än så.

– Appen kan använda informationen du samlar till att ge dig stöd och hjälp i ditt husägande och känslan av att verkligen ha kontroll över ditt boende. För det är ju rätt mycket olika saker att ordna med, tänka på och komma ihåg.

Pontus ger några exempel.

– Du kan få uppdaterad information och statistik om din boendeekonomi, översikter över ränteläget och prognoser för värdet på ditt hus. Du kan även få påminnelser i god tid så du inte missar något och hinner se över dina alternativ: innan det är dags att förnya räntorna, innan försäkringen förnyas automatiskt, när det är dags att göra olika underhåll på huset.

Gratis och tryggt att använda

Vid en försäljning kan du enkelt föra över dokumentationen om huset till köparen, medan du förstås behåller den information som är din egen. Appen HouseID är gratis att använda och med full integritet för dig som användare och dina uppgifter.

– Du loggar in med bank-ID och din information delas aldrig och säljs aldrig vidare på något sätt, om du inte själv ber om det. Appen har premiumtjänster men tillgången till all din bostadsinformation är och ska alltid vara fri för dig. Investeringen i ett hus är för de flesta av oss den största vi gör i livet. Vi vill hjälpa dig vara så trygg i den som möjligt.

Text: Tobias Christoffersson

Annons