Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Livsstil 29 sep 2024

Bästa höstmyset med fårskinn och ull

Fårskinn och ull är material som gjorda för höstmys. En gosig pläd du sveper om dig när kvällarna blir kallare. En sittdyna som gör stolen extra bekväm. Ett par riktigt sköna skor eller tofflor som känns sådär härligt mjuka att sticka foten i. Camilla Blomdahl hos Shepherd of Sweden berättar mer.

Vi vill kanske inte riktigt medge det, men… sommaren går nu mot sitt slut. Kvällarna är redan kortare och kyligare, runt hörnet väntar mörka och kalla tider. Dessbättre finns det sätt att, först, förlänga utesäsongen och, sedan, fixa bästa höstmyset. Här vill vi tipsa om särskilt mysiga höstföljeslagare av fårskinn och ull.

Mjukt och varmt både inne och ute

– En fårskinnsfäll eller en ullfilt ger den där extra värmen och komforten på uteplatsen eller i uterummet som gör att du både vill och kan sitta ute längre i sensommarkvällarna. Eller kan ta med kaffet ut en tidig höstmorgon med sådan där kall och härligt krispig luft. När det sedan blir riktigt kallt kryper du upp i soffan med filten istället, och lägger kanske ut fällen som matta på ett kallt golv, säger Camilla.

En stolsdyna i fårskinn är ett annat enkelt och smidigt sätt att göra din sittplats varm och behaglig, samtidigt som du tillför en dekorativ inredningsdetalj.

– Våra sittdynor finns i både långhårigt och korthårigt fårskinn, med mjuk vaddering i skumgummi och antiglid eller helt naturliga med undersida i borstad mocka som håller stolsdynan på plats.

Med kuddar i fårskinn eller ull höjer du snabbt mysfaktorn i soffan därhemma. Du kan också komplettera med en saccosäck eller sittpuff i samma material.

Fårskinnstofflor gjorda för utomhus

– Med äkta fårskinn och ull följer en känsla som måste upplevas. De är rena naturmaterial som alltid är mjuka och sköna, som värmer och ger den där härligt omfamnande känslan – men som samtidigt också alltid andas och behåller fräschheten, berättar Camilla Blomdahl.

Egenskaper viktiga inte minst för skor och tofflor.

Kanske tänker du på fårskinnstofflor som ett skodon mest för inomhusbruk? Tänk igen!

– Vi har flera kollektioner med fårskinnstofflor, -sandaler och -skor som du kan ha både utomhus och inomhus. Vi kombinerar en så kallad EVA-sula som ger slitstyrka, hållbarhet och stötdämpning med fårskinnets mjukhet och komfort för foten. Perfekta skor och tofflor att glida ner i när du går ut på altanen, att ha på till och från träningen, på kontoret eller i skolan.

För dig som är nyfiken på skor eller tofflor i fårskinn har Camilla ett sista tips:

– Tänk på att du inte behöver ha strumpor i dina fårskinnsskor. Med bar fot får du både den bästa andningsförmågan och den skönaste upplevelsen.

Text: Tobias Christoffersson

Annons