Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Pool/Spabad 9 feb 2020

Tystnad, ergonomi och filtrering är de mest uppskattade spa-kvaliteterna

Ända sedan 2008 har Poolkungen haft generalagenturen för Sundance, som hör till de mest exklusiva spamärkena. Men, som konsument vill man såklart veta exakt vilka styrkor som motiverar ett lite högre pris. Christian Nordlander är rådgivare på Poolkungen i Mölndal:

– Sundance utmärker sig dels när det gäller vattenreningen, tyst drift och ergonomin. Hela poängen med spa är ju välbefinnande, och då ska det såklart vara tyst när man vill njuta av ett massageprogram. Den andra högt värderade faktorn är Sundance effektiva mikrofiltrering. Vattenreningen sker ju mekaniskt, kemiskt och med en bakteriedödande UV-lampa, med Clear Ray.

Christian tillägger att Sundance har utvecklat sitt filtersystem i samarbete med amerikanska National Sanitary Foundation, innan han går vidare in på ergonomin:

– Vi är ju inte bara olika långa, utan har även olika proportioner, och därför finns en medveten tanke med varje sittplats i Sundance modeller. Variationen av sittdjup och fotstöd gör att alla kroppar sitter eller ligger bekvämt, och får vattenytan i idealisk höjd. Dessutom har vattnet en unik rörelse när det strålar ur deras egenutvecklade och patenterade munstycken, avslutar Christian.

Text: Tom Swales

Annons