Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil | Resmål 11 dec 2017

I skenet av miljoner juleljus öppnas grindarna till Jul på Liseberg

Sveriges största julmarknad hittar ni på Liseberg. Nöjesparken har dekorerats med mer än fem miljoner juleljus, 1300 granar och tre ton konstgjord snö. Allt för att få den rätta julkänslan!

Årets tema under Jul på Liseberg är hämtat ur vad gästerna värdesätter mest – ljuset.

När vi frågar våra gäster varför de väljer att besöka Jul på Liseberg är den främsta anledningen ljuset, säger Lotta Carlsbogård som är områdeschef över konstnärlig ledning i nöjesparken.

Samtliga nyheter i år kretsar kring ljus: en storslagen ljusshow, En vinterdröm, spelas varje kväll i området Drömmarnas Jul vid Stora scenen. Nytt för i år är också att Lisebergs Trädgårdar kommer vara öppet under julsäsongen. Området har förvandlats till en riktig vintersaga med bl a en ljusinstallation där sagornas figurer lyser upp i vintermörkret.

I området Drömmarnas Jul visas även årets isshow Nötknäpparen, i en uppdaterad version. 27 skridsko-konstnärer deltar i showen och hela 133 olika kostymer har sytts upp till showen.

Som vanligt finns det goda möjligheter till klappjakt i julmarknadens bodar där du hittar allt från glögg, godis och svenska delikatesser till hantverk och design. Ett 20-tal attraktioner håller vinteröppet, i Medeltidsbyn väntar en spännande skattjakt och i Tomtehuset tar Tomtefar emot alla barns önskelistor. Förra året fick han över 40 000 så det var fullt upp i tomteverkstaden.

I hela nöjesparken möts gästerna av glittrande juleljus i såväl träd som byggnader, och på berget syns julgransstjärnan i toppen av Lisebergstornet. Nästintill samtliga är energisnåla LED-lampor, vilket betyder att energiåtgången för ljusen har minskats med 90 % sedan Liseberg för första gången öppnade för julen år 2000.

Annons