Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Husleverantörer 13 jun 2022

Husdrömmar och trender blir tydliga i ny huskatalog

Villanytt tittar igenom den rykande färska huskatalogen från småländska Landsbrovillan, som ger en indikation om vilka drömmar, krav och behov svenskarna har.

Svenskarnas kärlek för enkelhet, naturmaterial, rustikt och avskalat märks tydligt i den nya katalogen. Vi noterar många goda exempel på vår längtan till det charmigt lantliga med sadeltak, spröjs och träpanel. Den känslan är tydlig i de populära laduhus-modellerna och nog märks en skandinavisk stram minimalism i de funkis-inspirerande trävillorna som Sandhamn och Visningsö. Anna Rundblad på säljavdelningen tillägger:

-Allt fler intresserar sig också för de större fritidshusen, som närmar sig permanenthus i storlek och komfort. Man använder dem mer och kanske planerar att flytta dit i framtiden. Därför byggs de med välisolerade väggar som ju våra villor är kända för, och en planlösning som uppfyller tillgänglighetskraven. För att underlätta en familjs större användande av fritidshusen, så ritar vi ofta föräldrarnas sovrum, badrum och klädkammare lite avskilda.

 Börja med insidan

Även om exteriören är husens ansikten, så tipsar Anna om att man bör fokusera mer på insidan och planlösningen tidigt, före det yttre uttrycket.

-Utsidan, fasader, färger, panelens riktning, fönstertyper, takmaterial, altaner och fasadbelysningar kan alltid väljas och anpassas till den rätta känslan. Det är enkelt för husbeställaren eftersom vi, deras kontaktpersoner, sitter vägg i vägg med både ritavdelningen och hustillverkningen. I ett familjeföretag färdas önskemål, frågor och expertsvar snabbt. Så det är bättre att utgå från vilka behov och önskemål hushållet har för själva boendet och planlösningen.

Anpassningsbara

Alla husdrömmar ser olika ut, och behoven kan omfatta ett moget par likaväl som en ung barnfamilj, eller en enda individ som har personliga visioner. Anna berättar att anpassningsbarheten, inte bara för att passa hushållet utan även läget, finns i katalogens alla hus.

-Husen kan lätt spegelvändas för att passa tomten, verandor och fönster kan omplaceras för att ta vara på solen eller en värdefull utsikt. Ytterst få beställer husen exakt som de visas i katalogen. Man kan se modellerna som inspirerande utgångslägen, som kan utvecklas och varieras.

Text: Tom Swales

Annons