Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Värme/Kyla 5 nov 2018

Hur ren är luften hemma hos dig?

Array

Du städar, dammsuger och moppar golvet. Men luften runtomkring dig, hur ren är den? Och när solen skiner kan det vara svårt att undgå dammet som far i luften. Med en luftrenare kan du vara säker på att kvaliteten på inomhusluften förbättras. Clear Sky är en luftrenare som kan byggas ut, en multimaskin med många funktioner. Maskinen renar konstant luften och sedan är det bara att koppla på de andra funktionerna som du önskar. Clear Sky blir vad du gör den till. Kanske vill du tvätta mattor, putsa fönster, rekonda bilen eller städa hemma. Egenskaperna avgörs av dina behov.

– Det här är ett mycket mer hygieniskt sätt att städa. Många dammsugare blåser ut damm och partiklar när vi städar, säger Fredrik Ottosson, säljansvarig på Clear Sky sedan 19 år tillbaka.

Trött av dålig luft

– Nästäppa på natten och morgonen är ett vanligt symptom på kvalsterallergi, efter kontakt med kvalster från sängen. Människor som lider av kvalsterallergi känner sig ofta trötta, sover oroligt och vaknar ofta av andningssvårigheter. Många snarkar och blir torra i munnen, eller vaknar av att de hostar. Clear Sky hjälper till att minska kvalstermängden i sängen så att du kan sova gott om natten, säger ElisabethGustavsson, marknadsansvarig på Clear Sky.Barnens hälsa kan också påverkas av luften. – Barns utveckling av lungorna kan påverkas av luftföroreningar från exempelvis trafik, rökning eller vedeldning. När barn under lång tid utsättsför luftföroreningar kan utvecklingen av lungorna bli sämre vilket gör att lungfunktionen påverkas. Därför är det viktigt att barnens luftmiljö som helhet är god under uppväxten, säger Elisabeth.

En livslång produkt

– Miljöaspekten är också viktig i dagens slit- och slängsamhälle. Den här produkten köper du en gång och sedan har du den resten av livet och lite till. Och skulle något gå sönderfixar vi just den delen. Till skillnad från en vanlig dammsugare, om munstycket går sönder där behöver du kanske köpa en helt ny. Dessutom drar Clear Sky väldigt lite ström, säger Fredrik. Luftrenaren kräver inga kemikalier, påsar eller filter, bara vatten. Du kan även använda aromaoljor om du så önskar. – Man kan till exempel välja mellan apelsin, tallbar och eukalyptus, vilket ger en superfräsch doft i hemmet och dessutom trivsam aromaterapi, säger Elisabeth.

Företaget firade 25 år förra året. Just Clear Sky-modellen har funnits på marknaden sedan 2016 och säljs nu i hela Sverige, men endast genom hembesök och via rekommendationer. Ett hembesök med en demonstration av maskinen är gratis och det finns inget köptvång.

Text: Maria Felldin

Annons