Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 4 feb 2024

Glamping och outdoor-liv på Hornslandet

Hölick Havsresort, på Hornslandet utanför Hudiksvall, är en oas för naturivraren. Här har en outdoor resort etablerats, där tipi-tält och utomhus-spa kan förenas med en aktiv vistelse utomhus.

Nina Paulsson, delägare, kallar Hölick Havsresort en outdoor resort. Här finns en plats för ”outdoor-älskaren” som verkligen vill semestra, bo och leva värdena som finns utomhus – naturen, vandringsleder och havet.

– Vår outdoor resort är en vidareutveckling av glampingkonceptet. Många söker en aktiv vistelse i naturen och det är för dem som vi skapat denna plats ute vid kustbandet.

Outdoor resort

Så vad är en outdoor resort egentligen? Ja, att alla aktiviteter finns utomhus är förstås ingen överraskning. På Hölick finns padelbanor och ett fullt utrustat utomhusgym för cross training som är flera nivåer över att ”lyfta stockar” i skogen. Fina vandringsleder, ekopark och kustnära urskog för trailrunning och cykel är andra aktiviteter som lockar resortens gäster.

– Att bo omgiven av natur samtidigt som man kan njuta av en drink vid poolen är det ultimata för många. Även om man är aktiv på sin semester har man också krav på en fin matupplevelse. Vi ville skapa en form av oas och vårt utomhus-spa är hjärtat i vår anläggning. Vårt utomhusspa för känsla och tankar utomlands med poolbar och restaurang. Resorten har också ytterligare en restaurang ovanför en av stränderna, med havsutsikt över solnedgången.

Glampa i tipi-tält

Att glampa har blivit ett populärt boende för den som vill ha det bästa av två världar: naturupplevelsen som kommer med att tälta men hotellrummets komfort. På Hölick har man gått ”all in” för att göra glamping-upplevelsen optimal. Tälten är generösa och åtta meter höga och nattgästerna får slumra in i en bekväm säng under ett mjukt duntäcke.

Våra tipi-tält är våra mest populära boenden. Tälten är fint möblerade och inredda med riktiga sängar och de större tälten har också öppen spis. Här kan man bo och ha det bekvämt och mysigt samtidigt som man är i naturen och vaknar till fågelkvitter. Frukost serveras på restaurangen.

Dela fönster med naturen

Ett annat populärt boende på Hölick är de stilfulla Lagunenhusen, så kallade ”design chalets”. För att släppa in utomhuskänslan, även om man är inomhus, är ena väggfronten på huset helt i glas.

– Vi har också velat skapa en resort där boendet är en upplevelse i sig. Lagunenhusen har egen utomhus-jacuzzi och öppen spis och ligger lite avsides för de som vill vara lite mer för sig själva. Alla våra boenden går att boka på Holick.se, avslutar Nina Paulsson.

Text: Eva Rydinger

Annons