Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Badrum/VVS | Byggnation 20 dec 2018

Få inspiration och hjälp till ditt nya drömbadrum

Array

Backa VVS har sedan starten för 40 år sedan levererat högkvalitativa badrumsartiklar, som kranar, tvättställ och duschar, till göteborgare över hela staden. Det var Bore Nordahl som startade företaget och var en av de första att ta in exklusiva och kända märken som Grohe eller Hansgrohe från Tyskland till Sverige och Göteborg. Nu drivs företaget av Thorsten Ludwig och hans fru Katja sedan 2012, och precis som förr behåller de samma känsla och fortsätter att sälja Grohe och Hansgrohe, men även andra utvalda kvalitetsmärken. I affären finns också ett inspirerande Showroom, där man till exempel kan testa en kran eller dusch, anslutna till vatten, och se hur de känns och fungerar.

-Showroomet är ju hjärtat av försäljningen och det slår verkligen extra hårt för badrum och VVS. Det är här vi visar upp nya trender och där kunden kan få känna på produkterna och få en ide om hur det fungerar. Och även hur det skulle fungera färg- och materialmässigt med andra produkter man har hemma. Det är också viktigt för oss att förmedla en känsla och det är därför det är viktigt att kunderna kan få känna hur kranen eller duschen känns dels även med rinnande vatten, berättar Katja Ludwig, marknadsansvarig.

Går du i funderingar om ett helt nytt badrum, så bistår Backa VVS även med konsultation genom hela projektet, från ritning till installation. De hjälper även till med kakel och klinkers och rörläggare, för färdigställandet av ditt nya drömbadrum.

-Vi fungerar lite som stilguider och vi hjälper kunden att hitta rätt ifall de inte hittar det själv och sedan hjälper vi även till med passande accessoarer och möbler som du finner i vår utställningshall. Och då är det lättare att välja än om man går till ett större varuhus med en uppsjö av saker, berättar Katja.

Backa VVS finner du i hjärtat av Sisjöns handelsområde och det är enkelt att ta sig dit med bil och att parkera gratis, precis utanför. Och deras kunder kommer från hela Storgöteborg för att inspireras av högklassig design från exklusiva varumärken som DORNBRACHT, Vola, Duravit, GEBERIT, GROHE, och deras egna märke Clemens Design, som är en utmanare mot de stora märkena, just för sitt pris och design. Och inom märket finner du handdukstorkar, badrumsmöbler och speglar i innovativ och trendig design.

SKAPA DIN EGEN UPPLEVELSEDUSCH

Här kan man få känna på trycket som duschen levererar och även kolla på upplevelseduschar som är väldigt populära just nu. Och ofta önskar många att inreda sitt badrum mer orientaliskt och mystiskt, och lite som ett spa.

-Det är ju Hansgrohe som har så fina duschset, och det är kombinerade tak och handduschar och sedan kan man bygga till ett vattenfall också, om man vill. Det här är en dusch man kan göra något alldeles speciellt med, genom dess olika funktioner. Men även Vola och DORNBRACHT kan man lyfta fram här. De har också en fantastisk design på sina duschar, som är klassiska, tidlösa och hållbara.

Nya trender: Färgerna på exempelvis vattenkranarna har gått från krom eller vit till matt svart, guld eller brons som är inne just nu. Det är även mycket populärt med loftstilen i badrummet just nu med stålunderskåp och kombinera detta med ett vitt handfat och en kran i svart, guld eller krom.

VIKTIGT MED VATTENBESPARING

Många kunder tycker även det är viktigt att kunna testa kranarna för att se hur vattenflödet är och även hur kranen ”låter”. Vissa kan vara jättehögljudda i köket och vissa är tysta och de har olika vattenförbrukningar och många kunder vill ha kranar som inte slösar så mycket vatten.

-Vattenbesparing är ett viktigt miljötänk och i vissa av våra duschar blandas vattnet upp med luft. Så känslan man när man duschar är att man får mycket vatten, men det är mycket mindre vatten som rinner ut, 20 till 50 procent mindre. Så när man blandar upp vattenflödet med luft, blir det bättre för miljön.

Hos Backa VVS kan man vrida och testa på produkterna och får rätt inspiration till sitt drömbadrum. Och genom företagets produkter skapas en lyxig och kvalitativ känsla, lite som att du befinner dig på ett spa, men hemma.

Text: Linda Johansson

 

 

Annons