Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation 4 okt 2021

Det enkla sättet att förändra ditt hem

Ett gammalt kök, en byrå eller en garderob får snabbt nytt liv med hjälp av nya beslag menar Knokks grundare bröderna Wessman. Det var just det de själva upplevde när de renoverade varsin lägenhet och la grunden till företaget.

Istället för att byta ut ett helt kök var det enklare att måla om luckorna och byta beslagen. Förändringen var som natt och dag, enligt dem.

– Mitt kök fick ett unikt utseende till ett betydligt lägre pris, säger David. Det som tidigare såg ut som ett vanligt IKEA-kök fick ett ordentligt lyft och ser nu riktigt lyxigt ut för bara några hundralappar. Att det dessutom var enkelt och gick snabbt att byta beslag med hjälp av en vanlig skruvmejsel var såklart ett stort plus.

Beslag styr känslan i rummet

Ett beslag i stål ger ett stramt utseende men lägger du till en läderdetalj blir möbelns framtoning mjukare.

– Samma byrå får helt olika uttryck, säger Mattias. Vill du ha den lyxiga lite varmare känslan ska du välja ett beslag med läderdetaljer. Men söker du en lite mer industrialistisk touch så är det beslag i stål eller aluminium som gäller.

Satsar på samarbete med arkitekter

Idag finns ett 30-tal olika varianter i Knokks produktportfölj, vilket är färre än flera av deras konkurrenter.

– För oss är det viktigt att vi väljer beslag med omsorg, säger David. Såväl kvaliteten som designen är A och O för oss. Vi vill inte vara ett företag som säljer hundratals produkter, snarare de vi själva verkligen gillar.

Under hösten inleds ett samarbete med ett par arkitekter som kommer designa och hjälpa oss i framtagandet av nya beslag. Men även kunder har möjligheten att höra av sig.

– Ibland finns inte rätt storlek eller rätt nyans på beslagen, då undersöker vi mer än gärna möjligheten att ta in det som kunderna efterfrågar.

Byt ut alla handtag på garderobsväggen och rummet får ett nytt utseende. Med en enkel detalj kan rummet, möbeln eller väggen bli helt förvandlad.

Text: Sabine von Borgstede

Annons