Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi 4 dec 2023

Bästa privatlånet: Vilket är det bästa lånet just nu?

Att ställas inför en oförutsedd utgift eller att vilja förverkliga ett långsiktigt projekt är situationer där ett privatlån kan vara den räddande ängen. Men i en värld av olika alternativ och erbjudanden kan det kännas som att navigera genom en labyrint när du letar efter det bästa privatlånet. Låt oss ta en titt på hur du kan hitta det perfekta lånet för just dina behov och vad du bör ha i åtanke när du gör ditt val.

Vilket är det bästa privatlånet?

Det bästa privatlånet just nu anser vi vara Enklare som är en låneförmedlare med 39 anslutna långivare. Räntan är från 2,95 % och du kan låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. De har bra omdömen från tidigare kunder och är ett populärt alternativ.

Topplista privatlån

  1. Bästa lånet i helhet – Enklare
  2. Bäst kundnöjdhet – Sambla
  3. Mest populärt – Lendo
  4. Enklare

En låneförmedlare med 39 anslutna långivare som har den lägsta möjliga räntan just nu (2,95 %). Ännu en fördel är att Alex Bolin på Bästlån.com som jämför marknadens privatlån också har utsett Enklare det bästa privatlånet.

De har också nöjda kunder med ett betyg hos Trustpilot på 4,6/5 baserat på mängder av omdömen. När du tar ett privatlån hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kr, lånet är utan säkerhet och löptiden är mellan 1-20 år.

  1. Sambla

Låneförmedlaren med nöjdaste kunderna och flest omdömen är helt klart Sambla. Med över 22 000 omdömen och 4,8/5 i betyg så framgår det tydligt att service prioriteras högt.

Precis som hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet och löptiden är mellan 1-20 år. En fördel med Sambla är dock att de har hela 40 långivare och därmed 1 st mer än Enklare, det är dock inget som kommer märkas negativt om du väljer Enklare.

  1. Lendo

Lendo är en välkänd låneförmedlare i Sverige som funnits med längst och troligtvis därför är den mest populära. Lånevillkoren är likt andra låneförmedlare upp till 600 000 kr, ränta från 3,25 % och utan säkerhet.

Eftersom det är en låneförmedlare så jämför de också långivare åt dig och har 40 st långivare anslutna. Det tas en endast ut en UC och är helt kostnadsfritt att använda Lendo.

Hur fungerar ett privatlån?

Så vad är innebär ett privatlån egentligen? Vi går igenom exakt hur det fungerar och vilka fördelar som finns!

Vad är det?

Privatlån är en låneform som ofta används för att finansiera större inköp eller projekt. Det kan vara att köpa en bil, renovera hemmet eller betala för en resa. För lånet så tillkommer självklart ränta och du betalar av det på en viss löptid.

Fördelar

  • Låg ränta: Privatlån har ofta lägre ränta än andra högkostnadskrediter. Det betyder att du kan spara pengar på ränta om du tar ett privatlån istället för att ta snabblån. Men det är ett lån utan någon säkerhet och därför är räntan generellt sett fortfarande hög.

  • Ingen säkerhet krävs: När du tar ett privatlån så är det utan säkerhet och det innebär att det inte behövs något som säkerhet för lånet. Fördelen är att det är mer flexibelt då du kan sälja det du köper för lånet utan att behöva lösa lånet. Vilket du inte kan om du har en säkerhet för lånet. Då måste lånet lösas i samband med att säkerhet säljs.

  • Snabbt beslut: Ansökningsprocessen till privatlån går snabbt och du får också snabbt svar. Även utbetalningen brukar gå fort på några dagar.

Hur man väljer det bästa privatlånet?

Att välja bäst privatlån kan vara en utmaning eftersom det finns många olika långivare och lånealternativ att välja mellan. Här är några faktorer att överväga när du väljer bank för privatlån.

Räntan

Räntan är avgiften som långivaren tar ut för lånet och den varierar beroende på bank och din kreditvärdighet. Ta reda på vad som är en bra ränta för din ekonomiska situation genom att jämföra olika alternativ mot varandra. Viktigt är att du använder den effektiva räntan när du jämför olika alternativ och inte den nominella.

Lånevillkor

Lånevillkor är till exempel löptid, återbetalningsplanen och eventuella krav på kreditvärdighet. Glöm inte att läsa igenom villkoren noggrant innan du tar ett lån och se till att du förstår vad som står!

Avgifter

Det kan tillkomma avgifter som uppläggningsavgift vid tecknandet av ett lån och denna avgift brukar vara på runt 500 kr. Men det kan också finnas i villkoren kring vilka avgifter som tillkommer vid återbetalning av lånet i förtid.

Undvik dessa misstag

När du söker efter bästa lånet finns det några vanliga misstag som du bör undvika. Här är några av dem:

1. Att inte jämföra räntor och avgifter

Det är viktigt att jämföra räntor och avgifter från olika långivare innan du bestämmer dig för vilket privatlån som är bäst för dig. Räntan kan variera mycket mellan olika långivare och det kan vara svårt att jämföra olika lån om du inte har all information.

2. Att inte läsa villkoren noggrant

Innan du tar ett privatlån är det viktigt att du läser igenom alla villkor noggrant. Det kan finnas dolda avgifter eller andra villkor som du inte har tänkt på. Se till att du förstår allt innan du skriver under avtalet.

3. Att låna för mycket pengar

Det kan vara lockande att låna mer pengar än du behöver, men det kan också bli dyrt i längden. Se till att du bara lånar det belopp som du verkligen behöver och som du kan betala tillbaka inom en rimlig tid.

4. Att inte ha en plan för återbetalningen

Du ska alltid ha en plan innan du tar en kredit. Helst ska planen vara att du ska kunna betala tillbaka krediten snabbt och undvika så mycket ränta som möjligt. Se till att du har råd med de månatliga amorteringarna och räntekostnaderna. Lånet får inte sätta din privatekonomi i fara, då ska du inte ta det. 

 

Annons