Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi 7 nov 2023

Bästa billånet: Vilket billån är bäst just nu?

Billån är något många tar för att finansiera sitt bilköp. Men färre vet hur man jämför billån och ser till att välja det bästa billånet. Därför så har vi sammanställt denna kompletta guiden kring vilka faktorer du ska beakta och vilka alternativ du har. Är du redo?

 

Vilket är det bästa billånet just nu?

Det bästa billånet just nu är Enklare som är en låneförmedlare som jämför 39 långivare åt dig. Tjänsten är helt kostnadsfri och heller inte bindande. Du kan låna upp till 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år och räntan är mellan 2,95 – 39 %.

Se hela listan med de bästa billånen nedan:

 

  • Bäst billån just nu: Enklare
  • Billånet med nöjdaste kunder: Sambla
  • Populäraste billånet: Lendo
  • Bästa banken för billån: Coop Medmera Bank

Enklare

För flest personer så är Enklare det bästa valet. Det beror på att tjänsten är smidig och bra. Du ansöker på några minuter online och får snabbt erbjudanden tillbaka från upp till 39 långivare. Det är heller inte bindande så du behöver inte välja ett av erbjudandena. Utan du kan bara leta igenom och kolla ifall det finns något förmånligt. Villkoren kring lånebelopp, löptid och ränta är likt andra låneförmedlare.

Det som utmärker Enklare mest är helt klart att det är den bästa tjänsten rakt igenom. Schyssta villkor, smidig tjänst och bra omdömen från tidigare kunder. Vi har även pratat med Rebecka Svensson på bästbillån.com som förklarar lite mer ingående kring Enklare. Hon säger att de utsåg Enklare som bäst på grund av tre faktorer, de hade den lägsta ränta, bästa supporten och smidigaste ansökan.

Sambla

Sambla är en annan låneförmedlare som är känd för att vara särskilt omtyckt av kunderna. De har över 22 000 omdömen och i snittbetyg 4,8/5 hos Trustpilot. Det gör att Sambla är billånet med nöjdaste kunderna.

Omdömena påpekar en extrem hjälpsam kundtjänst som gör processen enkel. Men också att de har bra erbjudanden och även hjälper till med att samla tidigare krediter.

I övrigt så kan du låna upp till 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år. Räntan är mellan 3,06 – 29,99 % och det är en normal ränta för en låneförmedlare. Det inkluderar den lägsta räntan möjligt och den högsta möjliga räntan. I fallet om en ränta på 3,06 % så behöver du ha en exceptionell ekonomi och få tidigare krediter. Mer troligt är att du får ett billån med en ränta mellan 5 – 10 %.

Lendo

Lendo är och har alltid varit en mycket populär låneförmedlare för alla möjliga lån. Tar du ett billån via Lendo kan du låna upp till 100 % av bilens värde men max 600 000 kr. Du kan välja löptid mellan 1 – 15 år och räntan är mellan 3,25 – 32,49 %. Villkoren är bra och det märks att Lendo har funnits med länge. Det uppstår inga problem i processen och det är helt enkelt bekvämt att låna via Lendo.

Fördelen med Lendo jämfört med den del andra låneförmedlare är att de har 40 st anslutna långivare. Det innebär att 40 långivare kan ge dig erbjudanden på ditt önskade lån. De flesta andra låneförmedlarna har inte så många långivare anslutna och därför får du färre erbjudanden.

Hur väljer du bäst billån?

Så vad är det viktigaste att tänka på för att hitta bästa billånet? Det finns många olika faktorer du kan ha med i din jämförelse, men vissa saker är lite extra viktiga. De har vi samlat nedan!

  1. Summa och löptid

Hur mycket du får låna som högst och lägst är viktigt, men även hur lång löptid du får ha. Det brukar dock inte vara några problem med att ta ett litet billån, då de flesta långivare erbjuder lån från 5000 kr. Istället är det i vissa fall den övre gränsen kan ställa till problem, men det är i ytterst få fall. Standard för långivarna är nämligen 600 000 kr som högst när du lånar utan säkerhet. Det räcker som tur för att köpa de allra flesta bilarna. Skulle du vilja köpa en dyrare bil bör du ha råd med en kontantinsats och då bör ändå ett billån på 600 000 kr räcka.

Ett tips är att ta så litet lån som du kan och inte låna mer än bilen kostar. Tanken kan vara bra men ofta spenderas de extra pengarna på onödiga utgifter och du står kvar med ett större lån än nödvändigt som kostar dig mer. Utöver det så är det förmånligt att välja så kort löptid som möjligt, men det ökar också takten för amorteringen. Fördelen om du har råd med att amortera mer är att räntekostnaderna sjunker väsentligt.

  1. Ränta

Räntan är det absolut viktigaste när du jämför billån och mer den effektiva räntan för billånet. Det innebär att även tillkommande avgifter är medräknade och därmed är det den totala kostnaden för lånet. Genom att använda detta mått kan du enkelt se vilket som är det billigaste billånet. Se dock till att inte bara använda dig av räntan när du jämför. Det billigaste alternativet behöver inte vara det bästa, om företaget inte är seriöst och har en bra kundservice.

  1. Utan eller med säkerhet?

Du kan antingen ta ett billån med bilen som säkerhet eller utan bilen som säkerhet. Är bilen säkerhet för lånet så minskar risken för banken och därför sänks din ränta. Däremot så kan du endast ta billån med säkerhet via en bilhandlare. De samarbetar också med storbankerna som alltid kräver en kontantinsats på minst 20 % och du får heller inte ha några betalningsanmärkningar för att bli beviljad lånet. Skulle bilen säljas måste också lånet lösas samtidigt, då säkerheten för lånet försvinner.

Sammanfattat så är det billigast om bilen är säkerhet för lånet. Men mer flexibelt med billån utan säkerhet då du kan låna till hela bilens värde och sälja bilen hur du vill.

  1. Omdömen

Med omdömen menar vi omdömen från kunder som har lånat via låneförmedlaren eller långivaren. Det går enkelt att kolla upp detta betyget hos Trustpilot. Generellt sett har dock låneförmedlare mycket bra omdömen, då de hjälper personer spara pengar genom att samla lån och tar fram de förmånligaste erbjudandena. Kollar du på omdömen för en låneförmedlare är det mer specifik hur kundtjänsten verkar vara som du vill kolla på. Då de kan hjälpa dig med funderingar kring lånet och se till att du väljer rätt.

  1. Anslutna långivare

Alla som tar ett billån utan säkerhet bör använda sig av en låneförmedlare. Det finns ingen anledning till att inte jämföra 40 långivare kostnadsfritt innan du bestämmer dig. När du väljer vilken låneförmedlare du ska ta så är det viktigt att kolla på antalet anslutna långivare.

 

Annons