Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Nytt koncept för medvetna villaköpare

Allt fler vill kunna välja husleverantör utifrån sina egna värderingar och synsätt. Som att välja lokala byggföretag, i stället för att beställa huset från en stor husfabrik i andra änden av landet. Eller, möjligheten att välja mer hållbara eller återbrukade material. Econic Homes skapar nu möjligheten för mindre byggföretag ute i landet att erbjuda husmodeller, rittjänster, visualiseringar och presentationsmaterial för lokala villaprojekt.

Det finns en stor trygghet i att få huset byggt av byggare som verkar och lever på samma ort. Dessutom så stannar både arbetstillfällen och pengarna på den egna orten, om man anlitar en lokal byggfirma. Men de lokala har tidigare haft svårt att hävda sig mot de stora husleverantörernas resurser, ritkontor och huskataloger. Något som nu ska ändras förklarar Ronnie Nilsson på Econic Homes:

-Ja, privatpersoner som drömmer om en ny villa ska kunna gå till sitt lokala byggföretag och erbjudas full service, en palett av husmodeller, fria anpassningar, bygglov, bildmaterial och mycket annat. Privatkunden ska såklart även kunna vända sig direkt till Econic House, så kopplar vi in vårt samarbetande och återförsäljande lokala byggföretag i kundens område. Lokala byggföretag har ju ortens förtroende och de tar ofta ett större ansvar gentemot kunderna. Och fler villabeställare vill undvika miljöpåverkande långa frakter, och ha närkontakt med utförarna utan att behöva kommunicera via en husfabrik i andra änden av landet.

Medvetet och hållbart

Villanytt betraktar de väldesignade husmodellerna i Econic Homes katalog, och Ronnie tillägger att cirka hälften av husköparna väljer att utgå från en färdig modell, medan hälften väljer ritservicen för att förverkliga sina egna husvisioner:

– Och de byggs då på plats av lokala byggföretag, som vi nu börjar att bygga upp nätverket med. Vi har redan samarbetat i ett par år med lokala byggföretag i Östersund, och det har verkligen uppskattats av både husköpare och byggarna. Många slutkunder har känt större frihet i att göra medvetna och hållbara val av material, att de gynnat lokalsamhället och bidragit med arbetstillfällen.

Många privatkunder upplever dessutom att lokala byggare vårdar sin trovärdighet och sin kundrelation mer, i samhället där de verkar.

Gynnar det lokala utbudet

Ronnie Nilsson berättar att de lokala byggföretagen länge haft svårt att konkurrera med de få stora jättarna, som skickar villapaket över hela landet och pressar priser. Men med tillgång till Econic Homes huskatalog, marknadsföring, designservice och trygghetslösningar kommer lokala byggföretag bli starkare.

-Och det är något som våra medvetna husköpare verkligen har gillat.

Text: Tom Swales

Annons