Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Mat & Dryck 17 jul 2024

Cheers! Ölfestivalen med internationella bryggerier

Dofter av humle, frukt och malt. Tusentals ölälskare och hantverksöl från hela världen. Förväntningarna är stora på årets Brewskival som firar tio år och blir Marcus Hjalmarssons sista och ”la grande finale”.

Med hantverksöl från drygt 85 bryggerier är den internationella ölfestivalen Brewskival årets höjdpunkt för många ölälskare. Festivalen pågår i dagarna tre i Helsingborg, 23–25 augusti, och lockar uppåt 10 000 besökare från hela världen. Men nu går sista rundan av denna ölfestival, berättar drivkraften Marcus Hjalmarsson på Brewski.

– Att rodda den kräver enormt mycket arbete. Bara att organisera hur ölen ska komma hit är nästan ett heltidsarbete i sig. Men nu kör vi en sista gång. Det känns bra, årets festival kommer bli maxad och vi kommer gå all in!

Namnkunniga bryggerier

Precis som ölen kommer festivalens besökare från hela världen. I år hoppas Marcus att de kan locka ännu mer folk från Helsingborg med omnejd och räknar med att det blir mycket folk i staden under hela veckan. Brewskis eget taproom samt flera andra barer i stan öppnar upp för egna events under festivaldagarna.

– Besökarna kan förvänta sig en fantastisk festival med en otroligt fin stämning och inte minst en festival för smaklökarna. Besökarna får njuta av god mat och dryck i en festlig atmosfär. På plats och bland många andra grymma bryggerier finns Monkish från USA, Uchu Brewing från Japan och Taihu från Taiwan, för att bara nämna några.

Hantverkskunnande i fokus

Marcus lovar att det blir en upplevelse oavsett om man är nybörjare inom ölvärlden eller inbiten ölälskare.

– Till de som är nya hoppas vi att vi får dem att glänta på dörren till en ny värld av sköna människor och ett fantastiskt hantverk. Även en ökad förståelse och uppskattning för det arbete och den kunskap som ligger bakom produktionen av hantverksmässig mat och öl.

Till sist, vad får vi absolut inte missa på festivalen?

– Missa inte vårt exklusiva släpp av vår jubileumsöl som kommer i början på augusti.

Håll också lite extra utkik efter Pophin från Frankrike och Collective Arts från Toronto i Canada, tipsar Marcus Hjalmarsson.

Text: Eva Rydinger

Annons