Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 14 okt 2021

Whiteboards – den nya, heta inredningsdetaljen

Oavsett om du arbetar hemma, i ett kontorslandskap eller hyr ett co-workingkontor har du med all sannolikhet kommit i kontakt med en whiteboardtavla fler än en gång. I mer eller mindre god kvalitet, och i mer eller mindre snygg utformning. Fula whiteboardtavlor är dock ett minne blott – nu kan de snarare ses som en riktigt snygg inredningsdetalj! 

Presentationer, meddelanden, nyheter, shared notes… 

Att en whiteboard kan användas som hjälpmedel i samband med en presentation, föreläsning, briefing eller liknande känner de flesta av oss till. Vi är dessutom många som har tvingats lyssna till gnisslandet från en inte alltför ny whiteboard, eller försökt tyda texten från en riktigt usel whiteboardpenna. Som dessutom är i fel färg.

Med dagens snyggt, smart och modernt utformade whiteboardtavlor hör dock detta det förflutna till. Vad sägs istället om whiteboardtavlor tillverkade i modernt snitt, med eller utan ram, i återvunnet glas eller högkvalitativ emalj och med möjlighet att ställa, rulla, lägga, dela eller hänga?

Det stora utbudet imponerar

Vi måste erkänna att det stora utbudet tog oss fullständigt på sängen och vi var bara tvungna att få en pratstund med Christian Otterberg, grundare och ägare av Whiteboardstore. Han gav oss ännu fler detaljer kring denna numera självklara ”möbel”.

-Vad roligt att ni har upptäckt att en whiteboard kan vara en riktigt schysst inredningsdetalj snarare än en tråkig, rektangulär och helt vit tavla! Det är självklart mycket roligare att inreda och kanske bygga en hel ”tavelvägg” med hjälp av olika whiteboards. De finns bland annat i glas, med matt eller blank yta, med eller utan ram och i olika färger.

Christian menar att det är tavlornas moderna design, i kombination med det faktum att de är lätta att montera, som gör dem så populära.

-Allt följer med när du köper en whiteboard från oss. Beroende på vilken modell du köper får du med allt från skruv till stativ, hjul, plugg, monteringsanvisningar och instruktioner. De är både lätta och smarta i sin upphängningsanordning, vilket underlättar enormt när du kommer hem med din produkt.

Vi har gått från överlevnad till utveckling 

Då vi i början av pandemin fokuserade på att överleva har vi nu övergått till ett läge där vi både vill, kan och behöver höja nivån. Det är i alla fall vad Christian ser och hör inom sin bransch, och det är också det många ”hemmajobbare” vittnar om.

-Det är inte längre okej med halvdana kontorsmöbler eller att enbart jobba på kontoret eller hemma. En kombination är det bästa för många, vilket även gäller för kombinationen digitalt/analogt. En mix är förmodligen det bästa, inte minst för folkhälsan. Oavsett var du jobbar vill du starta dagen i ett snyggt och välfungerande kontor med högkvalitativa möbler och riktigt sjyssta inredningsdetaljer.

Text: Petra Roman / Foto: Lintex

Annons