Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bilar | Fritid | Kultur | Motor | Resmål 19 aug 2019

Volvo Museum- en nostalgitripp

Array

I Arendal utanför Göteborg ligger Volvo Museum nere vid vattnet med härlig utsikt över hamnen. Här följer du Volvos utveckling från 1927 fram till idag och känslor från förr gör dig påmind om hur det var då.

Volvo Museum genomgår ständiga och bjuder dig som besökare på en bit svensk historiskt arv i färg, form och modeller.

Du behöver inte vara biltokig för att uppskatta museets två våningar med bilar, bussar och lastvagnar. Här finns något för alla i familjen.

Just nu har vi en specialutställning om Volvo 240, en ikonisk bilmodell som sammanlagt med 260-serien såldes i 2,8 miljoner exemplar. Idag väcker den ljuva minnen för flera generationer.

– Vi är extra glada att kunna visa upp den Volvo 245 som IKEAs grundare Ingvar Kamprad använde privat under många år, berättar Sören Nyeboe, VD Volvo Museum.

Besökarna får många trevliga minnen av bilar de själva ägt eller kommer ihåg från förr. Även yngre besökare blir fascinerade av de olika modellerna som Volvo tillverkat genom åren. Volvo har betytt mycket för många.

För de allra minsta har vi nu förbättrat vår lekyta så att den ligger i nära anslutning till caféet där de vuxna kan ta en god fika medan barnen leker.

För dig som har möjlighet att besöka museet under sensommaren tidiga hösten kan se en fotoutställning från Österlen i Skåne eller se någon av de längre historiska filmer vi visar i vår nya filmhörna, fortsätter Sören Nyeboe.

Annons