Hälsa | Livsstil 15 aug 2019

Vitare tänder med en revolutionerande metod

Array

Ekulf är familjeföretaget i andra generationen som i år firar 50-års-jubileum. De är ledande specialister inom allting som har med munvård att göra och erbjuder nu sin helt splitternya produkt, PURE shine Whitening Strips, som enkelt, snabbt och framförallt prisvärt, gör dina tänder vitare.

– Vi har länge tittat efter produkter för att få tänderna så rena och vita som möjligt och de produkter som tandvården brukar erbjuda innehåller peroxider som inte får säljas i ordinarie handel utan måste gå via tandvården. Dessa behandlingar kan göra att du får irritation i tänder och tandkött och att man blir temperaturkänslig. Men nu har vi hittat ett aktivt oxygen som hjälper till att få tänderna att bli rena så att den återställer dina tänders naturliga vithet och ser till att du får ett bländande leende, men på ett så skonsamt sätt, berättar Niclas Brönner, VD.

Produkten är deras EKULF PURE shine Whitening Strips, ny sedan ett halvår tillbaka, som är en skonsam remsa som du sätter fast i över- och underkäke och som bland annat innehåller den aktiva ingrediensen PAP ”Phthalimidoperoxycaproic Acid” som har en överlägsen effekt på tandfläckar. Den har antibakteriell påverkan och är fri från väteperoxid och har en frisk mintsmak. Det är enkelt att använda remsorna, det tar endast 30 minuter och efter 14 dagars användande ser du ett märkbart resultat. Viktigt är att man är konsekvent och ser till att behandla sig under samtliga 14 dagarna för bästa resultat.

-Tanken är ju att istället för att gå till tandläkare för att få hjälp med detta, så tycker vi att det skall kunna gå att köpa ett enklare och snabbare alternativ i handeln. Det är dessutom prisvärt, går man till en tandläkare så kostar en behandling cirka 3000 kronor, men vårt kit kostar enbart 349 kronor.

NARURLIGT VITA TÄNDER SMIDIGT

Efter de tester som gjorts, ser du redan efter några applikationer en stor skillnad. Produkten gör rent från emaljen och framåt men inte från emaljen in i tanden som en peroxidbehandling gör.

– Vi anser att den fungerar fantastiskt bra och visar goda resultat på de kunder som dricker kaffe, te och vin. Den rena tandytan reflekterar mera ljus och tanden ser då vitare ut, säger Niclas.

Stripsen fungerar som en rengörare av tandytan men för att bibehålla vitheten erbjuder Ekulf en ny tandkräm, Pure Shine Toothpaste. Den innehåller bland annat ett ämne som heter PAPAIN, som utvinns från frukten papapya och är ett enzym som hjälper till att lösa upp plack och fläckar på tänderna och återställer tandens naturliga vithet.

-Även om man använder våra Whitening Stripes så är tänderna inte vita för alltid. Det handlar om hur du lever och därför är det viktigt att man hela tiden använder produkter som förlänger behandlingen och bibehåller tandens naturligt vita färg så att behandlingen håller längre tid.

Förutom dessa produkter är Ekulfs mellanrumsborstar populära produkter och något de säljer mycket av. Sedan har de även en stor försäljning inom muntorrhet med salivstimulerande sugtabletter. Ekulf erbjuder även alltifrån barntandborstar för de första mjölktänderna till Protesfixativet ProFast för den som har löständer.

Text: Linda Johansson

Annons