Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Husleverantörer 3 jun 2024

Vi tittar in: Stortrivs i villamodellen Klövsjö

När dottern kom till världen bestämde sig Jenny och Tobias Tuleby för att flytta hem från London, och att bygga nytt nära den svenska naturen. Genom deras ögon tar vi här en titt på ladhusmodellen Villa Klövsjö från Trivselhus, som blev deras val.

På den stora tomten, på Ingarö utanför Stockholm, ligger familjen Tulebys moderna ladhus. Här har de landat, tillsammans med dottern Tio och Dixie, familjens grand danois, efter nästan ett decennium i centrala London.

-När vi bestämde oss för att flytta hem ville vi bo nära naturen och bygga en modern version av ett klassiskt ladhus. Våra vänner hade byggt med Trivselhus och var supernöjda, och det gjorde valet enklare för oss. Vi valde faktiskt modellen, Villa Klövsjö, innan vi hittade tomten, säger Jenny.

När den perfekta platsen dök upp agerade hon och Tobias snabbt och byggprocessen sköttes sedan på distans från England.

-Distans är kanske inte optimalt för alla, men för oss var samarbetet med husleverantören smidigt och bygget höll tider och budget, säger Tobias.

– Men man behöver vara bra på att ta beslut, och det är vi. Min filosofi är att inte övertänka, utan våga gå på magkänsla, säger Jenny.

Ladhus med öppen atmosfär

Villa Klövsjö från Trivselhus karakteriseras av sina många fönster med härliga ljusflöden och fina kontakt med naturen utanför, men också mellan rummen interiört. Den här öppenheten har familjen Tuleby förstärkt ytterligare genom att öppna upp mellan våningsplanen över matplatsen.

-Det är härligt att prata med varandra mellan våningarna. Det blir en öppen atmosfär i hela huset. Dessutom blir rymden och ljuset fantastiskt med fönster i det höga taket, säger Jenny.

De valde också att flytta några väggar, välja till en bastu och utrusta grovingången med en hund-dusch.

-Vi var inte bastufantaster tidigare, men när man har en bastu blir det väldigt härligt. Hundduschen är perfekt när man har en stor hund och bor i skogen, säger Tobias.

Inspiration från tidigare hem

Andra val som de har gjort är det mörka golvet, svarta köket, heltäckningsmattan på övervåningen och det gröna badrumskaklet i en annorlunda sättning.

– Jag är också nöjd med den vita marmorn på entrégolvet vid huvudentrén. Det hade vi också när jag växte upp, säger Jenny.

Skogstomten tänker de lämna som den är och för att förstärka friluftskänslan har de byggt en eldplats. Ibland får de besök av älgar, rådjur och fåglar som de kan betrakta genom fönstren, likt tavlor av naturen.

-De stora skjutdörrarna i glas ger en känsla av att man står i skogen, även när man är inomhus. Och utanför köksbänken växer vackra björkar, det är sådana detaljer som gör att vi stortrivs i det här huset.

Annons