Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 6 dec 2021

Vemdalen laddar för familjevinter

Många av Villanytts läsare planerar nu för en härlig skidweekend i Sveriges norra skidorter. Alternativen är många men vissa anläggningar sticker ut som särskilt attraktiva för familjer. Vemdalen, i Härjedalen, hör till mångas favorit och Villanytt frågar Anna Hansson, VD för Destination Vemdalen, vad besökarna möter i år?

Nu är vintersäsongen i gång och många längtar efter skidbackarna och de preparerade längskidspåren i Vemdalsskalet, Klövsjö, Storhogna och Björnrike. Efter somligas tveksamhet kring resor och skidsemestrar förra året, på grund av pandemin, så är längtan och glädjen stor i år. Men, med 25 000 gästbäddar i området, så finns det gott om plats för fler bokningar. Villanytt noterar att man kan välja bland lyxiga spahotell, mysiga fjällstugor, välutrustade lägenheter och campingplatser i de olika områdena.

– Ja, och skidområdena hänger ihop genom förbindelsespåren, och vill man ta sig från Björnrike till Klövsjö för alpinåkning går det skidbussar flera gånger dagligen, förklarar Anna Hansson.

Välfylld evenemangskalender

De av våra läsare som brukar åka till Vemdalen kommer även i år att ha en hel del event att välja bland. Anna nämner några exempel:

-På långfredagen körs det familjevänliga längdloppet, ”Åk en mil, vinn en bil”. Då lottas en helt ny bil, en Volkswagen, ut.

Till Novemberkalaset på Högfjällshotellet kommer många för att dansa till de största dansbanden. Andra njuter av naturskön tur med hundspann, guidade fisketurer och julmiddagar på någon av restaurangerna.

-Och i januari kommer både skidåkare och ölälskare till Vemdalens ölmarknad.

Villanytt noterar även konserter, med bland annat Tusse. Alla event, afterski, nattklubbar, barhäng och restauranger gör hela besöket större för alla besökare.

Riktig vinterkänsla lockar

Att det blir en riktig vinter i området finns det ingen tvekan om, och just det är såklart en stor anledning till att folk reser från det mellansvenska regnet, och de slaskiga storstäderna.

-Ja, isen har faktiskt redan lagt sig, och i december räknar vi med att snön lägger sig. Vi brukar säga att snön ska komma och gå tre gånger först.

Text: Nils Lindberg/Tom Swales

Annons