Kultur | Livsstil 18 mar 2020

Konstnär – Varvar skönhet med allvar i bilderna

Konstnär Filippas bildvärld går på två parallella spår. Ena spåret har fokus på stil och estetik med mönster och en grafisk känsla, och ett annat spår som tar upp känsliga teman där människor figurerar. Men konstnär Filippa låter ofta båda spåren korsas.

–Just nu är jag inspirerad av sjuttiotalets färger och retrostil, men jag behöver också uttrycka mina tankar. Jag förstärker gärna budskapet med text, och jag märker att många kan relatera till mina ämnen, säger Filippa.

Ju mer respons hon får av betraktare, desto mer styrka och övertygelse får hon till att vilja skapa och visa fler bilder, i fler sammanhang.

–Jag älskar att testa olika tekniker, men oftast kombinerar jag svart- och gråtonad pennteckning med färgstarkt akvarell- och akrylmåleri. Skapandet börjar ofta med att en bild eller ett ämne tar form inom mig. När den väl avbildas på duken eller pappret så blir det kanske något annat, nytt och eget, men den uttrycker fortfarande den ursprungliga tanken. Den utvecklingen och processen är verkligen fascinerande, berättar Filippa.

Men, skapandet är inte bara ett uttrycksmedel:

–Konsten och kulturen får mig också att se det vackra i världen och människorna.

 

 

Instagram: filippaalearichter

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny bastu.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons