Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Golv/Mattor | Inredning 20 dec 2017

Varmt och mjukt för fötterna och mindre damm med heltäckningsmatta

Nära Kungsbacka innerstad, och med lätt åtkomst från Göteborgshållet, ligger golventreprenadsföretaget Golvek. Letar du efter golv till er första villa och behöver yrkesskicklig och kunnig personal som hjälper dig, så är detta stället du skall besöka. I butiken, finns ett stort och brett utbud, från välkända märken som Kährs golv, Tarkett, Pergo, Forbo, och olika variationer av heltäckningsmattor.

I en trevlig intervju med Pierre Reinler, som är marknads- och butiksansvarig, får jag reda på lite om Golvek i Kungsbacka, och vilka tjänster de erbjuder. Sammanlagt är det tolv stycken medarbetare som jobbar på Golventreprenaden i Kungsbacka AB, och de har tillsammans över tvåhundra års erfarenhet, av golvläggning. De startade företaget 2009, och bytte sedan till de lokaler där de huserar nu, 2013. De flesta jobben som de utför är runt Kungsbacka närområde, och mycket golv läggs ute i villor och lägenheter i Kullavik, Särö, Fjärås och Onsala.

I butiken finner du allt du kan tänka dig i golvväg, från plastmattor till trägolv, heltäckningsmattor och laminat. Personalen på Golvek, kan fråga om din inredning, vad ni har för färg på väggarna, vilken typ av inredningsstil som gäller i huset, och vad det är för typ av rum? Många frågor ger ett oklanderligare svar, och ni kommer till slut att finna ert drömgolv. När du väljer ett golv, så kan personalen komma ut på ett kostnadsfritt kundbesök för en offert på läggning och du har även möjlighet att låna hem prover.

Jättepopulärt med heltäckningsmatta

På senare år, har populariteten ökat med heltäckningsmattor. Innan har det varit mindre efterfrågat och många gånger har rädslan handlat om, att dammet skall samlas i mattan, och även leda till dammallergi. Det fiffiga är att du får inte mer damm för att du har en heltäckningsmatta, utan dammsuger du normalt och sköter den, så blir det faktiskt mindre smuts. Många använder dem i sina sovrum, vardagsrum och sina Walk-In-Closets.

-Dammet ligger ju still på mattan, och har du parkettgolv så yr smutsen runt, i hela rummet. Dessutom blir inomhusmiljön renare, och sedan är dammsugarna mycket bättre idag än de var förr, så de suger ju upp, väldigt bra, berättar Pierre.

Många barnfamiljer och äldre väljer alternativet på trapporna, för att man inte skall slinta, vilket är en bra säkerhetsåtgärd. Deras största återförsäljare av heltäckningsmattor är Golvabia, som kommer från Småland, men de jobbar även med återförsäljare som EGE, och Strehög. Oavsett om du väljer golv eller heltäckningsmatta, kommer Golvek hjälpa dig, att finna ditt drömgolv.

Text: Linda Johansson

Annons