Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Mäklare 2 mar 2020

Utlandsmäklare: Värme och ljus året om

Scandihouse är ett härligt gäng Utlandsmäklare som vill ha långvariga relationer med sina kunder. Många upplever att mörkret, kylan och det råa klimatet blir tyngre och mer besvärande ju äldre man blir.  Det familjära och personliga mäklarföretaget Scandihouse har specialiserat sig på drömmarnas land, Spanien, runt Alicante, där ljuset finns året om och mikroklimatet är gynnsamt för kropp och själ.

För åtta år sedan reste Peter och Helena Carlsson ner till Torrevieja för att titta på ett eventuellt investeringsobjekt och blev sedan kvar där. Idag har de en liten mäklarfirma ihop med ett annat gift par, Anders och Lotten, och samarbetar med två spanjorer som känner till området väl och kan lotsa dem fram till kundens önskemål och behov i form av boende.

– Fördelen att ha Jesus och Miguel med oss i företaget är att de känner allt och alla, hittar rätt områden och letar fram precis rätt bostad efter kundens önskelista, berättar Helena.

– Ju mer kunden berättar för oss om vad de vill ju lättare har vi att hitta det perfekta objektet, säger hon.

Scandihouse är en av de utlandsmäklare som vill ha långvariga relationer med sina kunder  De är måna om att kunden ska känna sig trygga hela vägen och även efter köpet av bostaden. Därför följer de med kunden till alla möten med olika myndigheter, har två advokater som både pratar svenska och spanska och lämnar ingen ensam med köpet.

– Många kunder umgås vi med även efteråt, berättar Peter. De kommer in på en kaffe och presenterar sina vänner när de är här.

– Spanien är ett angenämt land att bo i, säger Peter, och fastlandet gör det möjligt att ta sig hit ofta med billiga flyg eller om det skulle behövas, köra bil. Det är också en god investering för framtiden.

Text: Sabine von Borgstede

 

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny grill här.

Detta gäller för attefallshus.

Annons