Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa 27 nov 2019

Vårdcentralerna med tryggheten och servicen i fokus

Array

”Medpros engagerade och kompetenta personal har enorm betydelse för vårdkvalitén”

De sex vårdcentralerna och rehabmottagningarna som ingår i familjen Medpro Clinic har snabbt vunnit allmänhetens förtroende. Att allt fler väljer att lista sig hos just dessa enheter beror på flera unika arbetssätt.

–Ja, dels så värdesätter patienterna att de får träffa samma sjuksköterska eller läkare under hela vårdärendet. Från första mötet, via diagnostiseringen och behandlingen till en eventuell rehabilitering. Den kontinuiteten är vår ambition, och vi lyckas ofta till patienternas glädje. Det ökar även personalens trivsel och vilja att stanna i teamet, vilket gör att de får långsiktiga relationer till besökarna, berättar läkaren och VD:n Hans Wittrup.

Han nämner även deras arbete för att vara tillgängliga och lätta att kontakta:

–När patienterna ringer till en del av Medpros vårdcentraler så svarar receptionisterna personligen, vilket förvånar många. Särskilt de äldre, som ju är de mest vårdsökande, blir oerhört glada över att slippa telefonsvarare och knappa sig fram.

Beröm för vårdsatsningar

Med egna rehabmottagningar så får patienterna snabb hjälp i tillfrisknandet, och vårdcentralens läkare och sköterskor jobbar i team med fysioterapeuter och arbetsterapeuter. En annan satsning är den egna kardiologimottagningen som på samma sätt ger hjärtpatienterna en snabbare väg till undersökning, med ultraljud och arbetsprov för både diagnos och behandling. Även Västra Götalands Region ger Medpro beröm för den höga medicinska kvalitén, och modet att utveckla vården. Men det mest unika exemplet på nytänkande inom service och tillgänglighet är konceptet ”Medpro Steps”:

–Ja, det är vårt duktiga team som hjälper läkemedelsberoende klienter att trappa ner. Personalen är ambulerande och åker ut till klienternas vårdcentraler och orter, på avtalad tid, för att hjälpa dessa medborgare. Det finns ju många som exempelvis fått morfin mot smärtor under lång tid, men behöver hjälp med avvänjningen av professionella behandlare. Teamet har de senaste kunskaperna och välbeprövade metoderna, och patienterna remitteras via egen-remiss eller egen vårdcentral, förklarar Hans Wittrup.

Dessutom har man ljuskliniken Solsidan, där hudpatienter med psoriasis och eksem får ljusbehandling utifrån patientens specifika hudproblem.

Egen vision och upplevelse

Hans Wittrup har personligen en vision om att patienterna ska ges större makt över vårdmöjligheterna:

–Ja, man bör bland annat göra det lättare för folk att begära förebyggande hälsokontroller. För en tid sedan skulle jag själv delta i en Ironman, och ville då kolla hjärtat innan. Men det visade sig svårt att få tid för hjärtkontroll, för att vården länge har varit inställd på att bara hjälpa när problemet uppstått. Så ska det ju inte vara, så vi välkomnar privatpersoner och även arbetsgivare att skicka sin personal på hälsokontroller. Även, mer specifika undersökningar för personal i riskgrupper, som exempelvis prostatakontroll för mogna manliga medarbetare. Eller kontroller och vaccinationer inför resor till exotiska länder med särskilda risker, avslutar Hans.

Mer info: www.medpro.se

Text: Tom Swales

——————-

FAKTARUTA:

Några av Medpros tjänster:

-Medpro Life (hälsokontroller, intyg och resevaccinationer)

-Medpro Heart (hjärtmottagning med ultraljud, arbetsprov, värdering av kardiolog)

-Medpro Derma (Ljusbehandling för psoriasis och exem.

-Rehabmottagning (fysio- och arbetsterapeut, ultraljudsundersökning av led och muskel, mediYoga, etc)

-Vårdcentralerna (fasta läkare och sköterskor, digital vårdkontakt, äldreteam med bl a hembesök, psykisk hälsa, rehabkordinator)

-BVC (sköterskor, babymassage, HLR, föräldragrupper, barnhälsovård)

-Laboratorium (öppet från 6.30. Även hembesök för provtagning)

 

Du hittar Medpros vårdcentraler här:

-Brålanda (Vänersborg)

-Lilla Edet

-Noltorp (Alingsås)

-Stavre (Trollhättan)

-Torpa (Vänersborg)

-Åmål

Annons