Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Tak 8 mar 2020

Takvård – Vårda och förläng takets livslängd

Den rikstäckande kedjan LA Takvård har räddat många tak med sin egenutvecklade skrapmetod. Genom att inte utsätta takpannorna för vass högtrycksstråle så bevaras pannornas ursprungliga skyddande ytskikt. Metoden som omfattas av en fyraårig garanti förklaras av takvårdaren Jeff Niklasson, som ansvarar för södra halvan av Västra Götalandsdistriktets takvård.

-Ja, vår skrapmetod tar direkt bort den största mängden påväxt, och visst kan taket ofta upplevas som rent redan då. Men, därefter lägger vi på vårt långtidsverkande medel, som trots sin effektivitet är biologiskt nedbrytbart. Eftersom vi tar ett garanterat ansvar för resultatet så kontaktar vi alltid kunden efter fyra år, för att konstatera takets absoluta renhet och kunden nöjdhet.

Lätt att förlänga skyddet

Då pannornas ytskikt bevaras, så undkommer fastighetsägaren kostnader för både ny ytmålning och tidiga takbyten.

-En välbehållen yta hindrar fukt och växtlighet från att tränga in i takpannan, och spräcka den. Och, så länge pannorna är intakta så skyddas undertakets papp, läktar och panel. Metoden är alltså extremt kostnadsbesparande, understryker Jeff Niklasson.

Han tillägger att när fyraårsperioden är till ända och taket fortfarande är rent, så kan man behandla taket med medel för en ny garantitid på fyra år.

-Att då förlänga skyddet på ett redan rent tak är en liten, men mycket lönsam investering.

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny grill här.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons