Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur 30 sep 2019

Valentinas namnlösa målningar välkomnar din tolkning

Array

Hittar färgerna i vädret och miljöerna under promenader

Det ligger mycket förberedelse i varje målning av Valentina Campodonico. Hennes karaktäristiska nyanser kommer ofta genom att iaktta väder och omgivningar under den promenad som hon ofta startar processen med.

-Eftersom jag målar här i hemmets vardagsrum så täcker jag också möblerna och golvet. Det krävs, för jag jobbar ibland med ganska stora, svepande och skvättande rörelser. Dessutom så använder jag gärna mycket färg, och flödar på ibland för att få effekter och rinningar. Och, jag gör oftast stora målningar, sällan under en kvadratmeter.

Den här omfattande förberedelsen föregår varje målning, förklarar Valentina:

-Ja, jag skapar bara en särskild bild per tillfälle. Det är den bild som just då måste ut, och som har inspirerat mig att sätta igång. Men, jag försöker undvika titlar på bilderna, eftersom det styr betraktaren.

Ställer ut i oktober

Valentinas bilder växer fram intuitivt och spontant, men utgår från en vald färgskala.

– Främst använder jag akryl, men jag kompletterar gärna med oljefärger för dess tjockhet, tyngd och nyans. Även sprayfärg, i lätt transparent touch.

Under hela oktober kan man se hennes tavlor utställda på restaurang Eriks Bar, Hantverkargatan 71 i Stockholm.

www.konst.se/valentinac

Text: Tom Swales

Annons