Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa | Livsstil 26 jun 2021

Väldesignad nackmasserare använder värme och elpulser

Det finns många massageprylar för nacken, och det visar hur vanliga nackbesvär är. Villanytt tar här en närmare titt, på en särskilt intressant produkt. Dels för att dess nätta format gör det lättare att ha den med sig i bilen, på kontoret, vid TV:n eller på promenaden. Men, även för att design och ljud är diskretare än många andra produkter, vilket gör den användarvänlig i flera situationer. Vi kollar på nackmasseraren Welify och ber dess representant i Sverige, Hugo Tellander, förklara funktionen.

Welify jobbar dels med EMS, alltså elektrisk muskelstimulering.

–Ja, det gör att den smärtande eller stela nacken återhämtar sig snabbare, eftersom de röda blodkropparna stimuleras. Elpulserna bearbetar nackens mjukdelar på en djupare nivå, än vibrerande apparater, och ger då en mer långsiktig effekt. Sen är det ju många som verkligen uppskattar att den är helt tyst, så man kan ha den när man sitter i en lokal bland många åhörare, berättar Hugo Tellander.

Parallellt med den elektriska stimulansen används värme, och med den tillhörande trådlösa fjärrkontrollen så kan både värmens och elpulsernas intensitet regleras individuellt.

En kvart i taget

Rekommendationen är femton minuters användning per tillfälle, och för att inte somna med den i gång eller glömma att stänga av den, så avslutas massagen automatiskt efter en kvart.

-Men det går alldeles utmärkt att köra flera sessioner per dag. Exempelvis på morgonen, lunchen och kvällen och eftersom den är smidig så kan det ske under arbetet, på lunchpromenaden eller på resan till och från jobbet.

Laddning och returrätt

Nackmasseraren laddas med den medföljande USB-kabeln, och Villanytt hedrar att man erbjuder trettio dagars kundnöjdhetsgaranti. Det vill säga, att om kunden inte är nöjd så har man full returrätt, vilket ger en stor trygghet.

–Ja, vi vet hur många dåliga massageprodukter det finns, så ett sätt att visa vår seriositet är dels den garantin. Dessutom är vår nackmasserare CE-märkt, vilket betyder att den lever upp till EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Vi är stolta över Welify, och tycker inte att folk ska behöva gå med nackproblem i onödan. Jag vet personligen hur det kan påverka livet, för det var under min egen nackvärk som jag fann den här lösningen.

Att eliminera smärtan är produktens primära mål, men enligt Hugo så är det många som även använder den förebyggande, eller rent av för att det ger avslappning.

Text: Tom Swales

Annons