Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 20 jan 2020

Vackra och intressanta målningar med viktiga budskap

Dem kommer i stora format och med massa känslor och tankar. Och konstnärinnan Marie Larsson har en personlighet med mycket kraft och energi som lyser igenom i hennes verk. Hon målar fantastiska kvinnor, med styrka och mod och vackra och känsliga motiv av naturen som alla kommer i färgstarka kombinationer. Och där varje målning har en tanke och ett starkt budskap, och där hon vill lyfta fram kvinnan och naturen som starka bärare för allt liv i universum. Vi måste vara rädda om varandra och behandla naturen med vördnad, det är ju därifrån vi alla kommer från början. 

Vägen till konstintresset

Det är många frågor av existentiell art som bubblar i Mariele och hennes sprudlande skratt och härliga livsenergi smittar sig igenom hela intervjun. Hon har sina rötter i Vietnam och är impressionist och abstrakt konstnär samt föreläsare och hennes målningar består av olja och akryl. Det var också i Vietnam som liten flicka på sju år som hennes konstintresse började, och hon fick gå i en privat skola i målande, där hon lärde sig att rita, sketcha och om färglära. Och nu har hon målat i ungefär 20 år och vid sidan om driver hon också en framgångsrik skönhetssalong. 

-Jag kunde omöjligt utveckla min dröm att måla på heltid på grund av politiken i mitt hemland. Och när jag kom till Sverige utbildade jag mig inom skönhet och design. Jag är glad att fått chansen och möjligheten som många på vår planet bara drömmer om.  Nu har jag hela världen framför mig och kan uttrycka min talang i mitt måleri, säger hon. 

Det var färgen och de olika nyanserna som tog Mariele till måleriet men också att hon vid varje målning ville ta ställning med ett budskap. 

-Färgen kommer fram för att jag vill liva upp den gråa vardagen lite och att det finns för mycket stress idag. Vi människor och naturen har ett samspel, vi är helt enkelt beroende av varandra för att överleva på planeten. Men ofta är inte detta samspel så bra och i obalans. Hon fortsätter: 

– Därför har jag gjort en tavla som heter Jordens undergång. Den har varit med i Svenska Dagbladet och påminner om att vi måste samarbeta och ta hand om naturen och alla djuren. Annars försvinner allting och allt liv är förstört, berättar hon. 

Konstkarriären

Mariele har ställt ut både i Sverige och internationellt och har även fått ett stort genombrott i Asien. Hon har också blivit tillfrågad av ett galleri i New York, för att ställa ut sin tavla Det sista andetaget. Den är jättevacker och föreställer en kvinna med en hund och påminner lite om Marie kanske när hon var ung. Tavlan har fått jättestor uppståndelse och besökare vill gärna ta en Selfie med henne och tavlan. 

– Det innebär att vi alla föds i familjer med våra föräldrar och sedan så växer vi upp och flyttar ut.  Och våra föräldrar blir äldre, där den ena kanske går bort och den andra blir ensam kvar. Men den enda som inte lämnar och överger dem, är deras hund. Hunden är alltid med dig i din närhet och ger villkorslös kärlek. Det spelar ingen roll om du är rik, berömd eller om du är en tiggare. Den är alltid vid din sida och lämnar dig aldrig, säger hon.  

Ett så fint budskap. Och jag som älskar hundar. Helt kär blev jag i målningen. Även tavlan Dold under ytan är så vacker och föreställer en näckros och där man ser mycket av dess liv under ytan. 

– Det finns så mycket vackert under vatten och som vi skall ta hand om och inte förstöra. Och du ser på botten av den här blomman att den är väldigt ren och det är så vi måste se och behandla naturen. 

Hon har även målat en gudinna och bredvid hennes är hennes samvete, sprunget ur en duva. Man ser kvinnans alla blodådrar och bredvid finns en vas och när det kommer goda tankar så fyller du vasen. 

-Det som kommer från hjärtat är det viktigaste och det mest sanna och samarbetar med allt blod i din kropp och som går igenom hjärtat. När du har rent hjärta, då är du fri, avslutar Mariele vackert. 

Och är du förbi Gamla Stan i Stockholm i juni 2020, från den 12 juni till och med den 20 juni så ställer Mariele ut där, med sina fantastiska målningar. Missa inte detta tillfälle. 

www.marieleartsdesign.com

Facebook: Mariele art and design

[email protected]

Tel: 0729340833

Linda Johansson 

Annons