Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Båtar | Motor 25 jan 2018

Vackra båtar med mjuka linjer till perfektion och inspiration från Italien

Array

Det var Bohusläns skummande vågor, karga klippor och saltstänkta vindar som inspirerade Lars Tengberg till att börja konstruera och bygga de vackra Greatline båtarna. Med mjuka linjer, klassisk arkitektur och modern inredning, glider de smäckra båtarna fram i vattnet, och med sina skrov, som vittnar om stark retro-känsla, passar båtarna lika fint i svenska vatten som på den italienska Rivieran. Det är något sobert och lyxigt över designen, och man drömmer sig bort, till att sippa på en iskall Capirini, i den komfortabla aktern, mot en sen middag på Capri.

-Vi har alltid designat skrovet med inspiration från italienska och amerikanska båtar som har de där mjuka linjerna för att fånga den där retrokänslan som många båtägare vill ha, samtidigt är båtarna moderna rent tekniskt. Det är det som gör våra båtar så unika” säger Lars Tengberg, grundare av Greatline Boats.

Lars lyckades övertyga en av Norges främsta konstruktörer, Geir Arnestad, att omvandla hans idéer till en nykonstruktion som skulle genomsyras av praktisk komfort, prestanda och kompromisslös kvalitet, och nu tio år senare, har företaget bland annat tagit fram modellerna Greatline 29 WA, senare vidareutvecklad till Greatline 315 WA, alla byggda med passion, för det tidlösa hantverket och omsorgsfullhet kring alla detaljer. Båtarna är helskandinaviska produkter, och byggs i Stenstorp, på Skaraslätten. De kan ses som unika svenska hantverk, och Lars menar på att de vill nå ut till båtfolk, som värdesätter en unik design och kvalitet- en liten grupp av människor som älskar havet och har högt ställda krav på sina båtar. I linje med denna vision har Lars Tengberg personligen granskat och godkänt varje båt inför leverans och haft uppföljande samtal med kunderna när säsongen varit över – allt för att ta in synpunkter, göra nödvändiga justeringar och komma så nära perfektionen som möjligt.

– Vi tänker först och bygger sedan, i små serier som möjliggör detaljomsorg och anpassade speciallösningar som skapar en kompromisslös helhet – vi bygger drömbåten, bara för dig. Då blir både du som kund och vi som byggare riktigt nöjda, berättar Lars.

Till Båtmässan kommer Greatline med två helt nya modeller av deras klassiker 230 WA, en smäcker och social daycruiser, och sedan kommer de även premiärvisa sin modell 315 DC, företagets nya flaggskepp, en båt för den kvalitetsmedvetna kunden, helt byggd efter Greatlines företagsfilosofi. Du hittar Greatline Boats i monter B08:22.

Text: Linda Johansson

Annons