Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt

Utbilda dig till Certifierad inredare och Homestylingkonsult

Array

Drömmer du om att jobba som inredare och hjälpa privatpersoner och företag med inredningslösningar? Eller som homestylingkonsult och se till att hem visas upp från sin bästa sida inför fotografering och visning? Är ditt mål dessutom att starta eget inom branschen? Då skall du spana in Inredningsskolan Wittstock – en av landets ledande inredningsutbildningar.

– Certifieringskursen är vår absolut populäraste kurs. Den riktar sig till alla som vill arbeta med inredning professionellt, med inrednings- och/eller homestylinguppdrag. Majoriteten av våra elever har även ambitionen att starta eget, varför vi även lär ut grunderna i företagande, berättar Linda Billing, operativt ansvarig och medgrundare av Inredningsskolan Wittstock.

Den senaste tiden har skolan upplevt ett ökat tryck och efterfrågan.

– Intresset för att utbilda sig till inredare och homestylingkonsult växer ständigt i takt med att fler privatpersoner efterfrågar tjänsterna. Även inredningsbutiker, mäklarfirmor och inredningsbyråer vill utbilda sin personal och fler får upp ögonen för de värdemässiga effekterna av ett välstylat hem inför en visning eller ett inspirerande och representativt kontor. Trycket hos oss ökar ständigt och vi är ofta fullbokade vid varje kursstart, fortsätter Linda.

INREDNINGSBYRÅN SOM STARTADE SKOLA

Linda och hennes kollegor startade Inredningsskolan Wittstock 2017. Den uppkom som en kreativ idé från deras moderbolag Inredningsgruppen Wittstock där de alla arbetade som inredare/homestylingkonsulter. De märkte av det ökande intresset kring inredning samt en stor efterfrågan på bra inredningskurser och kände att de ville dela med sig av den kunskap som de själva besitter efter många år i branschen. Tillsammans med experter inom vissa specialområden tog de fram det material som kursen består av.

Kursen är uppdelad på två delar. Först en grundkurs med inredningsteori som inkluderar allt från stilhistoria, färgsättning, material, inredningsdetaljer till möblering, belysning och hållbar inredning. Sen läser man certifieringskursen, där man får lära sig hur man jobbar som inredare samt hur man startar och driver eget bolag.

– Slutligen får man sätta sina kunskaper på prov med certifieringsuppgifter som berör stora delar av kursen. Här får man prova på hur det känns att jobba som inredare med ett riktigt uppdrag. Det kan till exempel handla om en barnfamilj som behöver hjälp att möblera sin lägenhet. Hur skall man tänka inredningsmässigt för att det skall bli estetiskt tilltalande men samtidigt praktiskt och komfortabelt för dem att bo där?, säger Linda.

LÄS VAR DU VILL OCH NÄR DU VILL

Studenterna kommer från hela landet men även utomlands då kursen är 100% på distans. Distansupplägget gör det även möjligt att läsa kursen helt i egen takt och de flesta kombinerar studierna med heltidsjobb eller övriga studier. Majoriteten av eleverna blir certifierade inom ett halvår, även om det finns individuella skillnader då alla har olika tidsförutsättningar.

Vad händer efter utbildningen då?

– De flesta startar eget inom inredning och homestyling, Sedan har vi också en del elever som arbetar i möblel- och inredningsbutiker och som gått vår kurs  för att kunna ge sina kunderna expertisråd.

-Vi märker även av en efterfrågan från mäklare och mäklarassistenter som vill ha extra kunskap inom dessa områden för att bredda sitt erbjudande mot kund. Vi håller därför på att starta en utbildning enbart riktad till mäklarbranschen.

Förutom certifieringskursen erbjuder skolan även hobbykurser inom bl.a. färgsättning och möblering. De erbjuder även en hobbykurs inom homestyling, som kan vara bra att gå om man exempelvis skall sälja sitt boende.

– Vi känner verkligen att vi kan hjälpa våra elever uppfylla sin drömmar om att få arbeta med det det tycker är roligast – inredning och homestyling. Vi vill att så många som möjligt ska få jobba med samma fantastiska yrke som vi gör, avslutar Linda.

Text: Linda Johansson

Fotograf: Henrik Nero

 

 

 

 

Annons