Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Mat & Dryck 3 dec 2018

Upptäck Nespressos nya kaffesystem

Array

I September 2018 lanserade Nespresso deras nya kaffesystem Vertuo som är deras största satsning. Sedan lanseringen kan nu kunderna njuta av stor kopp kaffeoch välja mellan 5 olika koppstorlekar alla med sin egen intensitet och arom, från ett intressant utbud med 25 olika premiumkaffeblandningar. Kanske vill du testa en oemotståndlig intensiv kaffe i muggstorlek på 230 ml, eller i den största koppstorleken som heter Alto och rymmer hela 414 ml kaffe. Det nya systemet erbjuder helt enkelt den stora koppen som passar den svenska marknaden, för i Sverige, dricker vi mycket kaffe.

I den eleganta Nespressobutiken på Kungsportsavenyn i Göteborg, är det som vanligt mycket folk, som begrundar den vackra och inspirerandeväggen med de olika kaffe-kapslarna eller smakar på gott kaffe från den duktiga baristan. Det här är butiken som vill leverera den ultimata kaffeupplevelsen, och ett personligt möte där man kan utforska de olika kaffemaskinerna, smaka på gott kaffe eller kanske lära sig mer om kaffe, genom deras kaffeutbildningar.

Hållbarhet har varit en naturlig del av Nespressos affärsidé ända sedan starten. 2003 lanserade Nespresso deras hållbarhetsprogram AAA Sustainable Quality Programme i samarbete med Rainforest Alliance, en ideell hållbarhetsorganisation

Många kunder i butiken vill lära sig mer om det nya Vertuosystemet, som innebär en helt ny kaffemaskin, en ny teknik i framställningen av kaffet och ett nytt kaffesortiment.

Bland annat finns möjligheten att brygga närmare en halv liter kaffei en kanna, med möjlighet att servera två personer, när man väljer en Alto, den största koppen. På kaffet lägger sig en tjock och helt oemotståndlig crèma som man enligt Nespresso ska ”folda”, alltså vända ner i kaffet. Detta gör att aromer och smaker i crèman blandas ned i kaffet och ger en ytterligare karaktär i kaffet, för att få en helt otrolig kaffesmak.

-Beskriv din miljö hur du sitter i soffan med muggen i handen och dricker. Har du en liten chokladbit till eller en kaka eller hur brukar du njuta av ditt kaffe? Vi vill förverkliga den drömmen som de har hemma, med rätt accessoarer och även smaskiga tilltugg som exklusiv choklad eller en kaka. Du smakar med ögonen också och det är viktigt att allting blir rätt, så att du till fullo bara kan luta dig tillbaka och njuta av din kaffestund, avslutar Alexander.

Text: Linda Johansson

Annons