Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Resmål 25 feb 2020

Upplev traditionell herrgårdskänsla i vackert naturlandskap   

Precis vid den spegelblanka sjön och djupt inbäddat av gran- och tallskog finner du Hällsnäs Herrgård. Inte alls långt bort från stadens myller eller Landvetter flygplats kan du njuta av god mat och dryck och sova i lyxigt inredda rum där alla kommer med egen entré. Passa på att låna en cykel, och utforska det vackra naturlandskapet och avsluta din dag med en unik middag i Hällsnäs restaurang. 

Vill man komma bort från stadens brus och ladda batterierna i en naturskön miljö, är Hällsnäs den rätta plasten. Till fots, med cykel eller kanske med en kanot, kan du upptäcka Mölnlyckes sagolika natur och för den som är sugen på golf, ligger Chalmers Golfklubb, nära till hands. Hit kommer gäster från när- och fjärran, speciellt mycket norrmän har fallit för platsen och även många företag håller sina konferenser i herrgårdens möteslokaler. För att kunna slappna av och njuta på bästa sätt finns bastu, varma tunnor, och underbara sjöstugor med egen brygga precis vid strandkanten. När sjön fryser på, sågas det upp en isvak.

Stor efterfråga

De senaste åren har herrgården varsamt renoverats och byggts till för att ha möjlighet att ta emot fler gäster och större grupper.

-Efterfrågan finns och får vi bygglov vill vi bygga till fler hotellrum, säger Rebecca Samuelsson, marknadsassistent.

I mars i år invigdes Hällsnäs Whiskylager med kapacitet att lagra 300 30-liters fat. Här kan både privatpersoner och företag lagra sin whisky. Det bjuds även på whiskyprovningar varje vecka och middagar chambre separée.

-Vi är unika genom att vi kan erbjuda våra gäster att äta middag med sin lagrade whisky inom synhåll. Faktum är att vi är de enda i världen just nu som kan göra detta, säger Rebecca.

I restaurangen serveras traditionell svensk husmanskost med viss twist, där råvarorna är lokalproducerade i den mån det går. Du kan njuta av lunch, A la Carte och brunch. Den 21 november till och med den 22 dec bjuder deras köksmästare Niklas Eriksson in till ett dignande julbord med genuin känsla för råvaran och där allt är tillagat från grunden.

Hällsnäs erbjuder även attraktiva julbords- och weekendpaket. Med det sistnämnda ingår frukost, trerätters middag komponerad av deras köksmästare samt ett glas champagne.

www.hallsnas.se 

Linda Johansson 

Annons