Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål 3 apr 2022

Upplev Stockholm och Båstad i unika lägenheter

Att hyra en elegant inredd lägenhet med historisk atmosfär istället för att ta in på hotell kan ge din Sverigesemester en ny dimension. Inte minst om du kan uppleva Stockholm med ett 1600-talshus i hjärtat av Gamla stan som utgångspunkt, eller mysa i Båstad på bästa läge.

Det är en form av semesterboende som inte är så vanligt, men som finns här och där och har blivit allt populärare de senaste åren: Möjligheten att hyra en helt egen lägenhet. Med ”egen” menas här att du inte hyr någon annans hem några nätter utan en lägenhet som bara är till för dig som gäst.

– Du hyr en fullt utrustad och möblerad lägenhet, som har känslan av ett trivsamt hem men där du inte bor bland någon annans saker. Du kan hushålla själv och laga mat om du vill, samtidigt som det finns sängkläder och toalettsaker. Våra lägenheter till exempel är alla unika, inredda i olika stilar med en karaktär och stämning som du inte får på ett anonymt hotellrum, säger Therése Windesjö på Residence Perseus som hyr ut gästlägenheter i två hus i Stockholm och Båstad.

I hjärtat av Gamla stan

Huset i Stockholm är från 1600-talet och beläget i hjärtat av Gamla stan, 250 meter från Kungliga slottet, mellan lugna Baggensgatan och livfulla Österlånggatan i kvarter där inga hotell finns. Här bor du som gäst mitt i den historiska miljön.

– Ett par av lägenheterna har intakta takmålningar från 1600-talet och flera har ursprungliga trägolv och andra historiska detaljer. I huset finns 9 lägenheter från 35 till 330 kvadratmeter stora, alla är omsorgsfullt renoverade och inredda med komfort och elegans i olika stilar.

Båstad – mer än sommar och tennis

Till Stockholm kan man åka året runt, och det kan man faktiskt till Båstad också. Många förknippar den nordvästskånska pärlan på Bjärehalvön med sommar, bad och tennis, men här finns saker att göra och är mysigt att vara året om. Vacker och omväxlande natur med många fina vandringsleder och flera golfbanor av hög kvalitet på nära håll – och till Skåne kommer vår och sommar lite tidigare.

– I Båstad hyr vi ut åtta lägenheter med lyx och komfort i ett gammalt, välbevarat tegelhus på Köpmansgatan, en kort promenad från hamnen och stranden. Även här är lägenheterna, som är på mellan 45 och 100 kvadratmeter unikt inredda, var och en med sin stil, säger Therése.

Hon tillägger:

– När du hyr en egen lägenhet sköter du dig själv, och det är olika hur olika uthyrare gör rent praktiskt. Vi har en personlig incheckning så att vi kan välkomna våra gäster och svara på frågor och ge tips, och vi finns alltid till hands om det är något.

Annons