Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål 26 okt 2023

Upplev det bästa av kustnära Särö

Känner du att det vore skönt med lite avkoppling? Eller letar du efter platsen för nästa konferens? Då kanske Särö, beläget cirka 20 minuter söder om Göteborg, är något för dig. Viktoria Dahl på Säröhus tipsar här om olika aktiviteter och förklarar varför Särö är värt ett besök.

De flesta av oss lever våra liv i ett högt tempo både på och utanför jobbet. Därför är det viktigt att ibland få återhämta sig ordentligt och då kan natur, som har en bevisad positiv effekt på vår mentala hälsa, spa och olika aktiviteter i en trivsam miljö vara den bästa mixen. Vi frågade Viktoria varför man ska besöka Särö.

– Särö har ett mycket bra läge här vid kusten och har ett fint naturreservat som täcker ungefär halva markytan. Och tidigare var Särö en kurort där många rika byggde hus. Hus med intressant arkitektur som kan vara värda att kika på under vistelsen här.

Och på frågan vad det finns att göra på Särö svarar Viktoria att det är en ganska stillsam plats, med ett brett utbud av hälsosamma aktiviteter för alla åldrar.

– Här på Särö kan man vandra, cykla och ha det skönt i naturen som jag tycker är fantastisk med havet, stränderna och naturreservatet. Sedan så finns det flera golfbanor och även tennisbanor. Men om man vill kan man också åka till Göteborg 20 minuter bort eller åka och shoppa i Kungsbacka som ligger ännu närmare, bara en kort resa österut från oss.

Säröhus populärt spahotell

Viktoria förklarar för oss att hotellet är byggt på ett berg och har fin solnedgång, och fortsätter:

– Det byggdes år 1913 och var från början ett semesterhem för lokförare. Och det gick förr ett tågspår mellan Göteborg och Särö, men idag är spåret borttaget från banvallen som istället asfalterats till en cykelbana. År 1976 köptes hotellet av nuvarande ägare och faktiskt så är det flera av personalen som fortfarande jobbar kvar från den tiden, slutet på 70-, början av 80-talet.

Viktoria uppskattar att runt 70 procent av gästerna är privatpersoner och resten företag som håller konferens på hotellet, men att åldrarna är blandade.

– Till oss kommer allt från lite äldre gäster till par och barnfamiljer. Hos oss är barn välkomna på spaavdelningen fram till klockan 18, men därefter är det barnfritt fram tills vi stänger klockan 23. Och gäster som besöker oss ska känna att det är mysigt, lite som att komma hem.

Vi avslutar samtalet med att prata om framtiden och Viktoria berättar då att de har planer på ett nytt spa med havsutsikt, fler hotellrum och ett innegym, som komplement till deras befintliga utegym.

Text: Jimmy Karlsson

Annons