Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Unika, personliga och vackra posters som lyfter din vägg

Array

Paper Town är ett ungt och nystartat bolag som varit på marknaden sedan slutet av 2017. VD är Julia Gustafsson, som tillsammans med sin familj, hennes bror Anton Gustafsson, och mamma och pappa, Madeleine och Mats Gustafsson driver Paper Town. Julia är också fotograf och konstnär till många av de speciella postermotiven och målningarna och Även Anton har tagit många av de fina motiven som du finner på fotografierna. Man slås av det varma och estetiskt vackra i varje foto, som en vacker, äldre byggnad i Rom som går fantastiskt vackert ihop med ett motiv på en ung kvinna sittandes ovanifrån. Läckert är att sätta ihop många olika posters till en tavelvägg, där man kan välja på underbara motiv, som vackra svartvita rosor från Raw and Romantic sektionen och mixa det med ett siluett-motiv från Julias egen kollektion och kanske med en häftig Backstageposter från fotokonstkategorin.

Det går inte att ta sina ögon ifrån Paper Towns stilrena och spännande monter under årets Formexmässa, i Stockholm. Här finns en härlig tavelvägg med färgstarka palmer, blandat med en snygg Wolkswagenbuss och utsökta svartvita fotografier med kvinnliga siluetter och vackra byggnader. Den är så skön och maffig och man får en härlig känsla när man tittar på den, som att man vill resa bort, och se världen samtidigt som den så estetiskt och designmässigt tilltalande lyfter hela väggen. Det är mixen av tavlor som är så spännande och där Paper Town lyckas med att kombinera stilar och uttryck för att skapa den där oförglömliga känslan.

Familjens konstnärliga ådra, skiner igenom alla porträtt, där de valt ut vissa kollektioner och även fotograferat flertalet av de olika posterna själv. Julia har studerat konst i både Sverige och USA och tidigare har hon målat stora originaltavlor efter kundens beställning men har även haft utställning med sina egna målningar, skisser och produkter. Att jobba kreativt med både foto och konst är som en dröm som slagit in, då hon brinner så mycket för båda, och där hon vill välja ut, fota och måla objekt som får folk att känna något, oavsett vilket objekt det är.

-Jag vill skapa saker som får folk att känna något, oavsett vilken känsla det är.
Att få folk att stanna upp och känna så olika känslor eller tänka så olika tankar om ett och samma motiv är fantastiskt. Det finns inga gränser och inga rätt eller fel. Det är det som är det fina med konst, säger Julia.

Från början startade Paper Town med andra fotografers bilder men eftersom konsten är Julias sätt att uttrycka sig och Anton är så duktig på design så kände de att det var roligare att kunna erbjuda ett så unikt sortiment som möjlig genom att skapa och designa motiven själva istället.

– Vi jobbar hela tiden med att utöka vårt sortiment med så mycket som möjligt av våra egna fotografier och målningar för att erbjuda ett så unikt sortiment som möjligt, även om vi självklart följer med i trender och efterfrågningar från kunder. Det är väldigt kul att kunna dela sin passion som familj och driva Paper Town tillsammans, berättar hon.

TRENDIGA RAMAR OCH HÖGKVALITATIVT PAPPER

På hemsidan Paper Town.se finns kategorier så man enkelt kan se alla fotomotiven och även en ny spännande kategori som Julia skapat, Digital Drawings. Sedan jobbar de mycket med att sälja mot återförsäljare, speciellt som på denna Formexmässan. Och mycket människor flockas i den fina montern, så detta året kommer nog att gå bra, med mycket beställningar.

De erbjuder moderna ramar av hög kvalitét till ett billigt pris och i trendiga färger som passar alla olika posters-storlekar. Man kan exempelvis välja mellan guldiga silvriga, vita och ramar av ek.

Alla posters och tavlor är tryckta på premiumpapper i Sverige. Och när en privatperson beställer en poster trycks den upp i företagets moderna maskiner efter att en order har placerats. Det innebär att de själva har 100% kontroll över att kvalitén håller högsta klass och just nu erbjuder de över +800 posters och tavlor i deras sortiment. För återförsäljare sker en annan tryckprocess.

Kika in på sidan, du kommer garanterat att hitta något du vill pryda och inreda ditt hem med och här finns verkligen möjligheten att skapa din alldeles egna, personliga och stilrena tavelvägg.

Text: Linda Johansson

Annons