Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Djur | Livsstil 15 aug 2019

Tryggare mat till våra hundar och katter

Array

Många djurägare vet inte vad de ger för näring till sina fyrbenta familjemedlemmar, vilket kan leda till allergier eller sjukdomstillstånd för annars friska djur. Det förklarar Ann-Cathrine Andersson i familjeföretaget bakom webshopen merapetfood.se som försett djurägare med kvalitativt foder i tjugofem år.

– Det är viktigt att välja foder utifrån djurets individuella behov och förutsättningar. Ett kullsyskon kan till exempel må bättre av ett Light-foder medan din hund kräver något
kraftfullare på grund av olika ämnesomsättningar och aktivitetsnivåer. Det kan vara svårt att konstatera vilket foder som är rätt, och därför erbjuder vi alltid fri rådgivning. Tillsammans
med djurägaren tar vi reda på vad som passar och föreslår valmöjligheter.

Att få hem tunga foderförpackningarna direkt till dörren kan ju även vara lindrande för ägarens egna leder.

Känner ansvar för djuren

Att foderhandeln drivits så länge av samma familj, ger kunden mer trygghet, förklarar Ann-Cathrine Andersson:

-Vi kommunicerar öppnare med varandra, så ny kunskap når snabbt alla. Upptäckter i foderbranschen och kundernas upplevelser diskuteras, så vår kompetens är aktuell. Vi känner ju ansvar för både djurägarna och deras älskade djur. Vår leverantörs produktionsanläggning är extremt hälsokontrollerad, modern och ekologiskt utformad. Alla råvaruleveranser kontrolleras noggrant, och vid minsta tveksamhet så får de inte ens komma in på området. Och i fabriken används bara grön el, och gaserna från produktionen renas i en biobädd. Inget lämnas åt slumpen.

Ann-Cathrine vet att djurägare kan känna viss oro kring att byta foder.

-Det är viktigt att råvarorna är enkla att uppfatta. I vår serie Pure Sensitive används bara en tydlig proteinkälla per sort. Och, sortimentet MeraVital är för katter och hundar som rekommenderats en speciell diet av veterinären.

Långa relationer ger kunskap

Efter tjugofem år så har familjen bakom Mera Petfoder fått långa relationer med djurägarna.

-Ja, deras upplevelser ger oss mycket kunskap, och roliga historier om hundar, katter och deras personliga matvanor. En del hundar har själva startat egna god-natt-rutiner, som ceremonier, när de ska får sin biscuit. De är ju inte bara goda, utan ett nyttigt komplement och ett bra verktyg i träning, avslutar Ann-Cathrine Andersson.

Text: Tom Swales

Annons