Arkitektur | Homestyling 29 jan 2020

Trendiga, stilrena och innovativa designprodukter från hjärtat av Småland

Satsa på en annorlunda och cool present att ge bort till nästa middagsbjudning! Istället för en blomma, som vissnar efter ett tag – Köp en vacker orkidé eller ett fång tulpaner som håller för evigt. Det är det nytänkande företaget #ÄLSKAPLÅT som designat och utformat de snygga inredningsprodukterna, som kommer helt i svenskt stål och är tillverkade på det småländska höglandet. Bakom företaget #ÄLSKAPLÅT står Anna Giss och Anne Johansson, två kreatörer som vill förändra den svenska inredningsmarknaden med genuina produkter i stål som passar i olika miljöer, så som i köket, fönstret, vardagsrummet eller var du vill. Det är bara din fantasi som sätter gränsen! 

Historien bakom Älskaplåt

Framgångshistorien började under 2017, när Anna, som är ekonomichef för verksamhetsbolaget Nässjö Plåtprodukter (NPP) tyckte det ekade tomt i fönsterna. Eftersom de är ett marknadsledande företag inom sitt segment med produkter i plåt så fanns det inget att tveka om. Såklart att de kunde ta fram några egna produkter som de kunde ha i sina fönster. 

-Vi började med att ta fram kaktusar i plåt och lackade dem för att ha i våra fönster. Vårt dotterbolag är pulverlackerare, så förutsättningar till färgsatt produkt fanns ju i huset! Därefter gjordes julgranar till den julen och därefter var det inte tänkt att det skulle vara mer än så men vi fick så mycket frågor om produkterna och var man kunde köpa dem. Många gick också förbi våra lokaler och tyckte de var jättefina. Det ena gav det andra och nu har vi en butik på Tryckerigatan 2 i Nässjö sedan drygt ett år tillbaka berättar Anna glatt. 

Eftersom Anna sköter ekonomin galant på NPP, så sköter hon den även här på Älskaplåt och allt det administrativa runtomkring medan Anne är den som främst står för produktutveckling och design. 

-Att få se det stora intresset för produkterna är stor bekräftelse för att de vi gör är rätt! 

Framtiden

Nu har #ÄLSKAPLÅT även kontrakterat en agent som för varumärket och produkterna ut till återförsäljare och butiker och det finns dessutom en stor efterfrågan på produkterna genom deras webbshop. 

  De trendiga och småländska produkterna i plåt med egen design är snygga, underhållsfria och framför allt hållbara! Inför varje säsong som jul, påsk, midsommar och Halloween tar vi fram en ny produkt. Till denna vintersäsong blev det en gullig snögubbe och granar men även vårt Luciatåg är väldigt populärt och jag har fått frågor hela året om när de åter finns i lager säger Anna. 

#ÄLSKAPLÅT erbjuder bland annat en jättekäck och snygg dekorlåda med variationsmöjligheter med hög eller låg kant med diverse olika tillbehör att variera sig med. Fantastisk att ha matbordet, på kontoret eller varför inte i köket? Utöver detta finns det även snygga inredningsbrickor, moderna vedställ och gedigna grytunderlägg med platsvarumärket ”Nässjö” charmigt som sigill. 

-Vi har fått superfin respons här i Nässjö och det är kul att folk hittar oss här i industriområdet. Vi har även märkt att det åker folk från kringliggande städer så som ex. Vetlanda, Nässjö, Jönköping. Förra julen kom det en tjej från Jönköping med inköpslistan i högsta hugg på sin lunch till oss. Hon studsade en stund senare ut med fem julklappar fixade ifrån oss, berättar Anna. 

www.alskaplat.se

Instagram: @alskaplat

Facebook: Älskaplåt

Linda Johansson 

Annons