Trädgård 6 apr 2020

Perenner – Trädgårdsbutiken som säljer ovanliga

Du som är intresserad av att handla på nätet vet att det finns en och annan svensk e-handlare som har det där lilla extra. Det kan vara specialtillverkade bokstöd i marmor (som författaren tänkt själv investera i), det kan vara exklusiv Hi-Fi från Japan eller ovanliga växter  och perenner till trädgården. 

Pensionären Ewa Perzanowska i Moholm har en unik perennodling med vackra och svårfunna Perenner, liksom de populära klassiska perennerna som du ser i var och varann trädgård. Vi fick möjligheten att genomföra en kort intervju och titta på hennes fina webbplats.

Vad gör att din webbutik är så speciell?

-De plantor som finns för försäljning hos vanliga trädgårdsbutiker, har plantor som drivs upp i Holland. De är odlade på kort tid i mycket gynsamma förhållanden i växthus, när mina är odlade från från fröer som drivs under tuffare förhållanden. Det gör att växterna som man köper från min webbutik klarar sig bättre i det svenska klimatet. Dessutom, odlar jag växter som man sällan eller aldrig får tag på hos andra trädgårdsbutiker.

Vilken är din populäraste perenn?

 

– På våren är det sipporna. Den som alla brukar fråga efter är en flikig rosa backsippa som heter Pulsatilla Vulgaris ”Pink Lady”. I skrivande stund är den helt slut men den är på gång att förökas. På sommaren Anemonis Macrophylla (Porslinsanemon) och på hösten är det nog Veronica Virginicum ”Alba”.

Hur tror du att Coronaviruset kommer att påverka din bransch?

– Jag tror att många människor kommer få större möjlighet att finna glädje i trädgården. Tid kan absolut vara en bristvara, men under rådande omständigheter ser det annorlunda ut. E-handeln kan gynnas eftersom att många är rädda för att gå runt i fysikska butiker. Tack vare webbutikerna minskar smittorisken avsevärt, då det bara är leveransen som utgör ett mindre hot.

Ewa har en snygg och professionellt designad webbplats som är enkel att använda. Det är inget klutter, och inte särskilt svårt att hitta. Designen är dessutom modern. Det finns en blogg med planer om att hålla den uppdaterad med intressanta artiklar.

I dagsläget kan man betala med kontokort och Paypal. Det finns planer på att förbättra detta, och också implementera Klarna avbetalningar. Detta ligger enligt Ewa’s webmaster Daniel längre framåt i tiden. Daniel har lång erfarenhet av att bygga webbplatser i WordPress. Han har också samarbetat med ledande SEO-konsulter och ledande säkerhetschefer i Sverige.

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons