Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Snickare 5 sep 2018

Tips vid byggnation av attefallshus

Array

Vi kan konstatera att produktutvecklingsstadiet är passerat och att introduktionsstadiet snart kan ses i backspegeln. Framför oss har vi det tredje och kanske det mest spännande stadiet, tillväxtstadiet. Ett stadium som kännetecknas av att produkten utvecklas av marknadens efterfrågan och poleras för att uppnå sitt sanna potential av de nytillkomna experterna inom området. Men även av de misstag som gjords under Attefallshuset tidigare stadium.

TIPS 1 – Vänd alltid attefallshuset mot gatan.

Hur trevlig det än kan låta i teorin att vände tomtens två hus mot varandra för att dagligen kunna njuta av det nya huset på tomten så syns sällan två grannhus vända mot varandra. Den enkla anledningen är avskildhet. Självklart talar vi nu om Attefallshus med avsikt att användas som permanentboende och inte som poolhus.

TIPS 2 – Se över möjligheterna med suterräng.

Man kan vrida och vända mycket men svårt blir det att försöka få till en våningsplan som kan utnyttjas till annat än ett krymp in för sömn. Byggs Attefallshus på plintar så kommer loftets högsta höjd i loftet att hamna på ca 110-115 cm som inte kan användas till annat för att just krypa in och sova. 110-115 cm är förutsatt att takhöjden under loftet inte överstiger 215 cm.

TIPS 3 – Platsbyggda Attefallshus med betonggrund.

Betonggrund har absolut fler fördelar än nackdelar. Vi kan väl ändå börja med de förespråkade nackdelarna. Om du bestämmer dig för att i framtiden flytta eller sälja Attefallshuset så kommer det i princip att vara omöjligt. Men hur stor är sannolikheten att någon kommer vilja köpa ditt begagnade Attefallshus om än annat än till ett vrakpris? Okej, låt oss bortse från att du i framtiden eventuellt kan tänka dig att sälja den. Fördelarna då. Den främsta är naturligtvis den permanenta känslan och stabiliteten som en betongplatta erbjuder. Även om det är ett Attefallshus så har den ordet ”hus” i sig och inte skulle du väl bygga ditt stora i hus på plintar om du fick välja? Nej, tänkte väll.

TIPS 4 – Valet av tak avgör stegens placering.

För en säker klättring upp till loften är det viktigt att man klättrar upp mot den högsta punkten i Attefallshuset. Den högsta punkten möjliggör för ett bekvämt svängrum över stegen till loftet och vise versa.

TIPS 5 – Bygg inte med sovrum.

Nyttja utrymmet till att separera köket från vardagsrummet. Ett riktigt sovrum är något som de flesta försöker klämma in i ett Attefallshus. I slutändan kan man undra om det verkligen är värt att ha ett riktigt sovrum.

 

Annons