Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Pool/Spabad 20 sep 2022

Tillbehör till poolen i sommar

Det har blivit vanligare i Sverige med att bygga pool och om man tänker efter lite så är det inte så svårt att se logiken. Den svenska sommaren kan vara tragiskt kort och våra sjöar hinner inte bli så mycket varmare än 16 grader. Om du ens har tur nog att bo nära en badvänlig sjö.

 

Här kommer vi gå igenom en rad olika tillbehör till poolen som kommer få dig att känna dig både säker och trygg samtidigt som det kommer bli lite lyxigt fast med överkomliga priser. Vi kommer gå in på vad du behöver beroende på vad du har för pool och hur djup den är. Vi börja med ovanmarkspooler som snabbt blivit väldigt populära.

 

Tillbehör för ovanmarkspooler

 

Dessa är perfekta för små trädgårdar eftersom du enkelt kan tömma och förvara poolen under vintern. Under sommaren när det är dags att plaska så är det ingen dum ide att kika på vilka tillbehör som är viktigast.

 

Först och främst måste du se till att du har en stege till poolen för både vuxna och barn. Har du barn och utrymme så kan du alltid kolla in olika alternativ för rutschkana. Poolen kommer förmodligen ta upp det mesta av trädgården men om det finns plats så rekommenderar vi att du skaffar iallafall ett bord med stolar så alla i familjen kan sätta sig och vila.

 

Det är också mysigt att äta frukost tillsammans och sen hoppa i poolen efter det dukats av. Ja, vi har nog alla hört myten om att vänta med att bada efter man ätit, men nu vet vi att flera generationer av svenskar satt i onödan medan badtemperaturen föll. Det är en klassisk hälsomyt att bada efter man ätit innebär kramp och livsfara.

 

Tillbehör för inground-pool

 

Om din trädgård är större och du har en inground-pool så har du säkert mycket utrymme kvar. Fördelen med en inground-pool är förstås att du kan se över den vilket gör det enklare att ha gäster över. Då krävs det betydligt fler möbler.

 

Men först och främst rekommenderar vi att du skaffar en ordentlig värmepump så det går att bada på sommarkvällarna utan att riskera förfrysning av händer och fötter. Sen behöver du garanterat införskaffa ett täcke för att skydda poolen när den inte används. Ett pooltäcke kan springa iväg i pris beroende på dimensionerna men tiden och pengarna du sparar på rengöring själv alternativt hyra in ett bolag går inte underskattas.

 

Ett annat praktiskt pooltillbehör är en enkel utedusch så du slipper få in klorlukten i huset. Om du vill spara pengar här så går det alltid att köpa en trädgårdsslang med duschmunstycke. Nu när de praktiska tillbehören avklarats är det dags att lyxa till det lite.

 

Det går att köpa hela kit med matchande bord, stolar och solstolar vilket mer eller mindre är ett måste. Om ni har plats kan ni alltid skaffa ett lusthus så ni kan sitta ute och äta under sommaren samt när ni har gäster över.

 

Glöm inte barnen! Har ni småttingar så finns det en uppsjö av uppblåsbara madrasser att köpa. Skaffa en pump om ni inte vill turas om att blåsa upp dem. De bästa madrasserna på marknaden kommer med kudde som du kan flyta runt med mobilen och logga in på ditt online casino efter barnen gått och lagt sig.

 

Planerar ni att poolfester regelbundet så finns det inte mycket som slår ett högtalarsystem både utanför och i poolen. Numera går det att installera undervattenshögtalare i poolen som gör upplevelsen väldigt speciell.

 

Om du känner för att simma några varv på morgonen innan familjen vaknar så kan du plugga in mobilen till högtalarsystemet och spela dina favoritlåtar på Spotify.

 

Tillbehör för inomhuspoolen

 

En inomhuspool är en väldigt lyxig statussymbol och om du har råd men en så finns det ingen anledning att spara på tillbehören. Förutom möblerna, högtalarsystemet, täcket och uppblåsbara leksaker så finns det gott om utrymme att fläska på ordentligt.

 

Först bör du se till att du har en eller två poolrobotar för att rengöra väggar och botten så det alltid är rent innan poolen används. Sen är det dags att verkligen omvandla din inomhuspool till något som går långt bortom något annat i huset.

 

Vårt tips här är att du omvandlar poolutrymmet till ett gym med spa för den ultimata lyxen. Föreställ dig den här morgonrutinen och säg att vi har fel.

 

Du börjar med att ta på t-shirt, shorts och löparskor. Gå ner till poolen men på andra sidan har du hemgymmet med ett löpband, en motionscykel och en bänk för bänkpress och lösvikter. Efter 45 minuter är du klar med din rutin. Du tar en snabbdusch vid poolen och simmar några längder. Sen är det dags att hämta frukosten: ett par ägg, ett rostat bröd, en frukt och en kopp te samtidigt som du läser nyheterna.

 

Efter frukosten är det dags att sätta dig i bastun i 15-20 minuter. Tillbaka till duschen och sen kliver du i spabadet med fullt blås och lite avslappnande musik. In i duschen en sista gång innan du klär dig och gör dig redo för jobbet. Där har du den perfekta starten på varje dag. När du kommer hem har barnen förmodligen redan roligt med den nya vattenrutschkanan du installerade förra månaden.

 

Annons