Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Mäklare 20 sep 2019

Tidstypiskt med människan i fokus

Array

Hem med material som åldras med värdighet, bevarade detaljer och mycket själ och personlighet. Och, framför allt, intresse för människorna som lever där. Det är Stadshems filosofi.

– Vi älskar hem med historia. Vår idé är därför att förmedla bostäder byggda innan 1965. Alltså lägenheter byggda innan miljonprogrammet körde igång, och som sedan satte standard för många villor, säger Victor Örndén, en av Stadshems eldsjälar.

Vart är du på väg?

– Att bevara handlar om oss människor, att kunna se bakåt är en förutsättning för att kunna förstå nuet. Du som ska flytta, du är allra viktigast för oss. Vart har du bott? Vart vill du nu? Vad är nästa steg i ditt liv?

Stadshem ser i grunden boendeförändring som något positivt men har samtidigt stor respekt för att processen att sälja och köpa är en pressad situation att vara i.

– Därför arbetar vi alltid med fingertoppskänsla och finns för att hjälpa till att sköta processen, så att den blir så trygg och bra som möjligt. Stadshems intresse och glöd märks inte minst i att det är en antikvarie som skriver texterna. Och dessutom har man skapat Stadshemsbladet, en tidning som handlar om byggnadsvård.

Stadshem har idag tre kontor, i västra, östra och centrala Göteborg.

– När vi startade 2006, som första alternativa mäklarkontor, var det ingen som trodde på vår idé. Men vi har alltid gått på magkänsla, hållit fast vid vår grundidé och gått vår egen väg. Jag är helt övertygad om att det är grunden för ett bra och sunt företag, där man älskar att gå till jobbet.

Text: Maria Felldin

Annons