Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Kultur 24 jul 2020

Tavlan är min dörr till världen utanför mig

Hon har en Fil. Kand i Internationell politik och en Master i Internationella relationer men är idag yrkesverksam som konstnär. – Att uttrycka mig är ett absolut måste och har alltid varit en självklarhet, säger Simona Florea.

 

Simona Florea är född i Bukarest men idag bosatt och verksam i Malmö. Hennes pappa var den som lärde henne att glädjas av att skapa.
– Det är stunderna med målarböcker som utgör grunden för de mest fridfulla och äkta stunderna i min barndom.

Akrylfärgen är Simonas favorituttryck och hennes konst är inspirerad av vardagshändelser som berättar om en särskild reflektion, process, upplevelse och händelse.
– Den mesta av min inspiration kommer från kvinnor.

 

Lyfter det vi bär inom oss

Simona strävar efter att förmedla positivitet, glädje, styrka, balans och harmoni i den värld som hon beskriver har blivit en allt mörkare plats.
– Min ambition är att med konsten föra tankarna till det vi alla bär inom oss, behöver påminnas om och lyfta fram, nu mer än någonsin. Tavlan är min dörr till världen utanför mig. Varje tavla har en tillhörande text som betraktaren kan läsa och förhoppningsvis inspireras till att komma i kontakt med sitt jag, källan till allt det fina i oss.

Text: Jessica Roos Rahmquist

www.simonaflorea.art

Namn: Simona Florea

Var man hittar mer konst: www.NOAGallery.se Galleri Gustus i Malmö

Instagram: @simonaflorea

Annons