Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Arkitektur | Byggnation 25 nov 2021

Tänk utanför boxen när du bygger ett Attefallshus

Ett Attefallshus på 30 kvadratmeter är mer än ett skal som ska inredas. Här kan du snarare tänka utanför boxen och våga skapa ett unikt hus att umgås i med dina nära och kära. Så tänker Adam Sparw på Attedesignhus som hjälper sina kunder från tanke och dröm till färdigt projekt.

Möjligheterna med ett Attefallshus är oändliga. Genom att våga ta ut svängarna och se hela platsen som huset ska stå på som en möjlighet vidgas alternativen för vad du kan göra. Då ett Attefallshus får vara på max 30 kvadratmeter och med en takhöjd på max 4 meter menar Adam att även miljöerna utanför och befintliga byggnader ska tas med i planeringen av byggandet. Självklart är det också viktigt att använda de invändiga utrymmena på ett effektivt sätt.

– Jag brukar tipsa om att inte glömma bort förvaringsutrymmen, säger han. Ofta ritar man in sovrum, kök och sällskapsytor men glömmer bort att alla prylar ska få plats någonstans också. Jag ritar därför gärna in förvaringsutrymmena i huskonstruktionen direkt. Som en hela vägg med förvaring eller smarta små utrymmen med mycket potential.

Ta med omgivningen

Är planen att du ska ha en altan eller terrass utanför kan den ritas in direkt och bli en förlängning av ett rum. Kanske en pergola för att skapa känslan av ombonad och insynsskydd. Är terrängen sluttande kan ett Attefallshus i suterräng vara ett alternativ där du kan leka med takhöjden. Stora fönsterpartier kan bli riktigt effektfullt eller kanske en källare för att få till mer yta.

– Jag rekommenderar alltid ett riktigt sovrum, helst på bottenplan, säger Adam. Sen kan du lägga till ett loft där sovplatser kan göras fler om så behövs eller en sällskapsyta. Våga testa nytt och lekfullt.

Genom att ett Attefallshus kan byggas på så många olika sätt vill Adam tipsa om tre viktiga saker att tänka på.

  1. Våga tänka nytt. Skapa något unikt. Inte enbart ett skal som ska inredas.
  2. Ta med omgivningen i ritningen. Planera in den direkt och bind ihop utsidan med insidan för att få mer ytor att vistas på.
  3. Glöm inte förvaringsutrymmena. Ju fler du får plats med desto bättre. Det ger större flexibilitet och fler användningsområden för huset.

Attedesignhus har gjort tre olika förslag på helt olika koncept av hus men tillsammans med sina kunder hittar de nya lösningar och nya möjligheter. Adam samarbetar med ett byggföretag som direkt kan bygga husidén eller så är han behjälplig med tips och råd som en konsult och bidrar med kreativa lösningar.

Text: Sabine von Borgstede

Annons