Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Motor | Motorcyklar 7 jul 2021

Swisha fram smidigt med el som sällskap

Friheten du upplever på en elcykel eller elmoped skiljer sig från en med och utan el. Med el kan du själv avgöra hur mycket hjälp du behöver och kan med lätthet ta dig upp för vilken backe som helst. Ecoglider har dessutom en variant av cykel som du kan vika ihop och transportera på tåget till landet eller i bilen till semesterorten.

Elcyklar, elscooters och elmopeder har ökat kraftigt i försäljning, speciellt de sista åren. Fördelarna att slippa trängas på bussar, långa bilköer eller att komma svettig till jobbet är många. Med elens hjälp blir du flexibel och du väljer dessutom ett miljövänligt, ekonomiskt och hälsosamt alternativ av fordon.

– Känslan av att ljudlöst glida fram utan ansträngning, säger Daniel Karlsson. Smidigheten och lättheten att ta sig fram överallt.

Batteri med handtag en fördel

Batteriet som driver fordonet kan emellanåt betraktas som otympligt när du behöver ta med dig det. Ecogliders cyklar har batteri med handtag och det underlättar betydligt.  Samtidigt är alla batterier låsbara, så att du kan låta batteriet vara kvar i cykeln när du ska in och handla, bada eller besöka någon.

Precis som med bilen behöver du ladda batteriet regelbundet och mitt tips är att ha en extra laddare med dig om du känner att du vill ta en längre tur än  du tidigare tänkt dig, säger Daniel.

Mopederna har sina batteriet i sadeln och är redan från början larmade. Dessutom kan du ladda batteriet på mopeden och behöver inte ta loss det mer än när mopeden ska förvaras en längre tid utan användning, som en vinterförvaring eller liknande.

Andas kvalité

Ecogliders elmopeder har klass 1 och tar dig fram i 45 km/h om du så önskar. En laddning tar dig cirka 4-6 mil. De mopeder med två batterier kan du köra hela 12 mil. Mopederna kräver riktig mopedhjälm till skillnad mot cyklarna där du själv väljer vad du vill använda.

Kvaliteten på våra produkter är hög, säger Daniel, de är tysta, starka och mycket roliga att köra. Känslan när du swishar uppför backen med lätthet och känner vinden och dofterna, utan att varken svettas eller förstöra miljön, är oslagbar.

Möjligheterna med en elcykel eller elmoped är det många som insett och vi kommer säkert se ännu fler som tagit steget till ett friare sätt att ta sig fram på redan till sommaren.

Text: Sabine von Borgstede

Annons