Pool/Spabad 3 mar 2020

Swimspa – Tips & råd inför köp

I stort sett alla modeller av swimspa har, utöver swimjetflödet, även goda möjligheter för massage, lek och trivselbad. Men om du verkligen vill kunna simträna så bör du låta just den egenskapen vara avgörande. Övriga användningsområden fungerar oftast utmärkt, även om de anpassats efter den avancerade simfunktionen.

Att tänka på vid köp av swimspa

Swimjetsystemets flöde ska strömma jämt framifrån, men titta lika mycket på strömmarna för stabilisering från sidan. Det är dessa som håller dig på rätt plats i den konstanta mittströmmen. Begär gärna att få provsimma i butik- eller utställningsmiljön. Olika program för varierad och anpassad simträning kan vara bra för att upprätthålla träningsglädjen, men även för att det ska passa fler i familjen. Om valet står och väger mellan två-tre swimspa, som uppfyller dessa kriterier och ryms inom din budget, titta då på pumparnas styrka. Swimjetsystemet är krävande, men kommer att hålla betydligt längre och arbeta jämnare med starkare pumpar.

Syna swimspa som andra spabad

Utöver funktionerna för swimspa så är köpråden desamma som för alla spabad. Välj handlare och varumärke som har en beständighet, för att trygga dina framtida servicebehov.

Kortsiktiga lågprishandlare avrådes. Dessutom kräver vårt klimat att ditt swimspa har bra värmeisolering. Sittplatsernas antal och utformning ska såklart passa dina behov, lika väl som massagefunktionerna – om det är egenskaper som du värdesätter.

Funderingar på om det krävs bygglov för just Swimspa? Läs om vad som gäller på Boverkets hemsida här.

 

 

Swimspa: Marknadens tre bästa köp från tillverkaren Wellis

Villanytt har jämfört olika swimspans egenskaper och slutligen valt att rekommendera följande tre modeller. Vi rankar dem inte inbördes eftersom de har olika fördelar och format, så välj det som passar just dina behov och förutsättningar.

 

Amazonas W-flow 

Årsmodell 2019 av detta swimspa har en bredare yta för simning, i och med att filter-enheten har placerats vid änden. Med två sittplatser erbjuder detta swimspa både riktigt bra simning och massage, med olika program som även passar barnens lekar.

Mått: 5 500 x 2 350 x 1 470 mm

Läs mer om Amazonas W-Flow här.

 

Danube Turbine

Även i detta swimspa har tillverkaren skapat 50 cm bredare yta för simning, genom att placera filter-enheten vid änden. De två sittplatserna erbjuder utmärkt massage samtidigt som man kan simma i det välfungerande swimspa-systemet.

Mått: 4 500 x 2 350 x 1 470 mm

Läs mer om Danube här.

 

Rio Grande W-flow 

Det nya simspabadet Rio Grande 2019 W-Flow är en utmärkt kombination av välutrustad varmbadpool och en simbassäng. Den kan användas som gymredskap under träningspass, och zonen för simning är nästan 2 meter bred, medan längden är 314 cm.

Mått: 6 000 × 2 350 × 1 470 mm

Läs mer om Rio Grande här.

 

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons