Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Pool/Spabad 10 jul 2020

Swimspa – Tips och råd inför köp

I stort sett alla modeller av swimspa har, utöver swimjetflödet, även goda möjligheter för massage, lek och trivselbad. Men om du verkligen vill kunna simträna så bör du låta just den egenskapen vara avgörande. Övriga användningsområden fungerar oftast utmärkt, även om de anpassats efter den avancerade simfunktionen.

Att tänka på vid köp av swimspa
Swimjetsystemets flöde ska strömma jämt framifrån, men titta lika mycket på strömmarna för stabilisering från sidan. Det är dessa som håller dig på rätt plats i den konstanta mittströmmen. Begär gärna att få provsimma i butik- eller utställningsmiljön. Olika program för varierad och anpassad simträning kan vara bra för att upprätthålla träningsglädjen, men även för att det ska passa fler i familjen. Om valet står och väger mellan två-tre swimspa, som uppfyller dessa kriterier och ryms inom din budget, titta då på pumparnas styrka. Swimjetsystemet är krävande, men kommer att hålla betydligt längre och arbeta jämnare med starkare pumpar.

Syna swimspa som andra spabad
Utöver funktionerna för swimspa så är köpråden desamma som för alla spabad. Välj handlare och varumärke som har en beständighet, för att trygga dina framtida servicebehov.

Kortsiktiga lågprishandlare avrådes. Dessutom kräver vårt klimat att ditt swimspa har bra värmeisolering. Sittplatsernas antal och utformning ska såklart passa dina behov, lika väl som massagefunktionerna – om det är egenskaper som du värdesätter.

Funderingar på om det krävs bygglov för just Swimspa? Läs om vad som gäller på Boverkets hemsida här.

Swimspa: Villanytt tipsar om marknadens tre bästa köp i sommar.

Villanytt har jämfört olika swimspans egenskaper och slutligen valt att rekommendera följande tre modeller. Vi rankar dem inte inbördes eftersom de har olika fördelar och format, så välj det som passar just dina behov och förutsättningar.

 

Quality Spa – Afrodite 

Detta lyxiga swimspa erbjuder avkopplande massage med hjälp av kraftiga jets. Badet är tillverkat i hållbar amerikansk akryl med PU-isolering för högsta värmehållning. Det välisolerade locket som ingår ger tillsammans med PU-isoleringen hög isoleringsförmåga, därmed kan elförbrukningen hållas till ett minimum.
Mått: 5900 x 2250 x 1480 mm

 

SA Swimspa – Sirrus

Ett snyggt swimspa med kombinerad spa och simdel. Ställbara jetstrålar för en härlig simtur. Passar perfekt för stora familjen med hela 36 jets.

Mått: 530 x 225 x 146 cm

 

Swebad Swimspa Hydro Zone Pearl Shadow

Swebad Spectrum är isolerat enligt ”heatlock-metoden”, vilket innebär att all den värme som pumparna alstrar tas tillvara på. Spabadet har en tät ABS-botten med isolering & isolering på insidan av sidorna. Med ett tätt skikt fås en ”termoeffekt”, vilket reducerar värmecykler och kontrollerar driftkostnaden för ditt spabad.

 

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons