Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål | Sport 6 mar 2022

Svinga klubban i vackra Dalarna

Golfsäsongen närmar sig och det är dags att putsa klubborna inför vårens och sommarens äventyr. Är du nyfiken på natursköna Dalarna ligger banorna på ett pärlband i trakterna kring Siljan. Vi ringde upp Crister Olsen, klubbchef i Gagnef GK och bad om lite tips.

Runt Siljan ligger banorna tätt, och när våren kommer vallfärdar turistande golfspelare från alla håll, många från Mälardalen och Stockholm, där greenfeen kan ligga på det dubbla.

– Det finns många, vackra naturbanor här och de är alla lättillgängliga att komma ut på. Banorna i Rättvik, Leksand och Gagnef är relativt lättspelade och söker du något mer utmanande finns golfbanor i Falun och Borlänge. Därutöver finns det förstås banor ytterligare en bit bort, berättar Crister Olsen.

Alla banor ligger med bara några mils avstånd och trevliga hotell finns på alla orter. Dock inte i Gagnef men Crister tipsar om deras stugby och ställplatser för husvagnar och husbilar. Och nära boende finns på hotell i Borlänge som också kan erbjuda golfpaket.

– Vill man åka något längre vill jag tipsa om Tällberg som har enastående vackra omgivningar. Många av våra gästande spelare bor där, säger Crister.

Vatten och skog utmanar

Crister berättar att Gagnef GK är en lättspelad skog- och parkbana, trots det ger han rådet att ha med sig alla klubbor.

– Den kan också vara lite trixig, det är inte bara att slå och köra drive över allt, du kan bli straffad och gå ut i älven. Här är det mer att ha en bra järnklubba. Trots att den är bred och fin, finns det också mycket vatten och skog som utmanar. Men man kan scora här, det ska vara roligt! säger Crister.

Stämmer det att Gagnef GK har Dalarnas vackraste bana? Crister skrattar och berättar:

– Vår bana ligger på en halvö där mäktiga Västerdalälven flödar stilla runt själva banan. När du kommer ner till Djurås möter Österdalälven upp i ett Y och från Gagnef är det Dalälven ut till havet. Både här runt banan och i omgivningarna finns det många väldigt vackra utsiktsplatser och tillfällen för fina bilder.

Välkomnande atmosfär

Banorna är Gagnef, Leksand och Rättvik har det gemensamt – förutom den natursköna omgivningen – att de alla har en trivsam och avslappnad atmosfär.

– Jag är här på mitt femte år och det är lika roligt idag. Vi har jättetrevliga medlemmar och många gäster och besök på sommaren. Trots det är det sällan fullt utan det är bara att gå ut! avslutar Crister Olsen.

Text: Eva Rydinger

Annons