Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bilar | Motor 6 dec 2018

Sveriges mest sålda sportbil når fulländning

Array

Mystik, muskler och uppfyllda drömmar. Nu släpper Ford en uppgraderad version av Mustang. Många har längtat, väntat och sparat för att förverkliga sig själv och äntligen göra verklighet av sina drömmar. Med en Mustang. Faktum är att Sverige faktiskt är världens mest Mustangtäta land. Sveriges mest sålda sportbil. Nu släpper Ford en uppgraderad version av den som kom 2015 och som då var väldigt uppskattad.

– Designen har förfinats än mer och det blir ytterligare ett steg mot fulländning, säger Jonas Hamnstedt, märkeschefs på Ford Store Hedin Bil. Mustang har en enorm varumärkeskännedom och mystiken har hängt med sedan 1960-talet.

– Jag tycker ju att den senaste modellen har varit riktigt bra och den har också sålt bra. Men nu blir den alltså ännu bättre. Den kommande versionen blir tuffare, mognare och den nya växellådan är helt fantastisk.

Växellådan är tiostegad och den muskulösa hästen med sina 450 hästkrafter gör noll till 100 på bara 4,3 sekunder. Så snabbare, mer tekniskt avancerad men också mer personlig är några av de nya egenskaperna. Och med en ny chassisättning som mäter av hur bilen ligger på vägen, flera gånger i sekunden blir den något alldeles extra. De tidigare körlägena kompletteras med två nya. Nu kan du även spara dina högst personliga körintställningar i egen profil.

– Mustangen har stark motor, är prisvänlig och utstrålar mycket självförtroende. De nyametallicfärgerna drar verkligen blickarna till sig och kan kompletteras med de karaktäristiska racingränderna i svart eller vitt.  Stora aluminiumfälgarna på 19″ som kommer i flera utföranden, blir ytterligare ett sätt att göra din bil än mer personlig. Den uppgraderade versionen har kvar V8-motorn.

– Många kunder väljer att köra Mustang året runt och fler och fler väljer att ha den som tjänstebil för att få köra den så mycket och ofta som möjligt. Det är något med Mustang som inte riktigt går att ta på. Och det verkar sitta i känslan.

– När du sitter bakom ratten får du många intresserade blickar. Och den som har provkört bilen kommerofta tillbaka med ett leende på läpparna.

Text: Maria Felldin

Annons