Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Inredning | Livsstil 27 aug 2019

Sveriges mest populära gratulationskort

Array

För åtta år sedan startade familjeföretaget Card Store sin verksamhet och det fina är att här jobbar alla familjemedlemmar sida vid sida, med bland annat fotografering, att grafiskt ta fram motiv och serva sina kunder. Signaturen kännetecknad Card Store är vackra motiv, från romantiska blomsteruppsättningar, till gulliga teddybjörnar och fantastiska hus, med mysiga hälsningar som Lycka till, TACK och Happy New Home. Du hittar de egendesignade och charmiga korten hos återförsäljare över hela Sverige, och i Göteborg finns de bland annat hos Aveny Blommor och Frame IT på Frölunda Torg.

Inspirationen till de fina korten kommer från allt möjligt, en vacker text till en otrolig blomsteruppsättning, som de själva sätter ihop och fotar. Fotografen till många av deras motiv är dottern i familjen Julia Gustafsson, som också för cirka ett och ett halvt år, startade deras systerbolag Paper Town, som säljer härliga, personliga posters till privatpersoner och återförsäljare. Anton Gustafsson, sonen i familjen står för allt det grafiska och sätter ihop Julias motiv till fantastiska kort, som kan komma i olika varianter, som ett maffigt GRANDE COLLECTION KORT, som är ett stort dubbelvikt kort. Det togs fram mycket på begäran från deras många blomsterbutiker, som efterfrågade ett större kort och där Anton är så duktig och lyhörd för vad kunderna och butikerna efterfrågar och skapar utifrån det. Den nyaste medlemmen i kortfamiljen är deras Premium Tags, en större typ av TAGS, som kommer dubbelvikta, och är perfekta att sätta i blomsterbuketten eller på den fina paketen. Ett kort gör så mycket, för ett blomsterarrangemang eller en gåva, och skapar ett minne, så man kommer ihåg tillfället för evigt.

-Vi letar efter bra texter, som kanske inte andra har på sina kort, vi vill sticka ut och vara unika, och vi lyssnar på mycket önskemål från våra kunder. Vi skriver alltid ner, om det kommer en bra text, så att vi kan komma ihåg. Våra mindre kort, som vår MINI COLLECTION, som är mindre dubbelvikta kort, och våra minsta TAGS, HANG TAGS COLLECTION, dessa serier bygger vi mycket efter önskemål från blomsterbutiker, som är våra återförsäljare. Det kan finnas ett kort med rosa blommor, och så kan de önska ett lila, och då är vi snabba med att producera ett sådan kort, berättar Madeleine Gustafsson, ägare och VD för Card Store

HELA FAMILJEN TILLSAMMANS I FÖRETAGET

Hon är mamma till Julia och Anton och har järnkoll på alla beställningar och ansvarig över lagret och ser till att det alltid är påfyllt med deras många olika typer av kort. Hennes man Mats Gustafsson, pappa i familjen, tar hand om allt det ekonomiska och servar även alla deras återförsäljare runtom i landet tillsammans med Anton. De jobbar alla med sin konstnärliga passion som går som en röd tråd genom familjen där dessutom Madeleines syster Annica Pettersson har målat en speciell kollektion för företaget med bland annat små, stora, kvadrat- och deluxekort.

En stor del av den andra kortdelen, är fotat av Julia och där hennes bror Anton designar korten med texter. Även Madeleine tycker det är roligt att bidra med texter som hon kan springa på, i olika sammanhang, och även om Julia är VD och grundare för Paper Town jobbar hon mycket i Card Store också med den konstnärliga delen.

De började med Annikas kollektion när de startade företaget för 8 år sedan och sålde enbart hennes motiv i fyra till fem år, men sedan utvecklade de sina egna kollektioner, allteftersom, vilket varit mycket uppskattat av deras återförsäljare då de kan köpa alla deras kollektioner och enbart ha dem som leverantör.

– Målet har ju varit att utveckla fler kollektioner och det känner vi ju att vi har uppnått de här sista fyra åren. Butikerna är nöjda att bara ha oss som en leverantör och då behöver de inte hålla på med massa olika kontakter, jag tror att många uppskattat det. Det var också frågor vi fick efter hand när Anton började att göra TAGSEN och under vår första Formex-mässa, var det många som sa, My God, vi skulle jättegärna vilja ha blomsterkort i den här stilen, och det är så roligt för att Anton verkligen har lyssnat på kunderna, berättar Madde.

Årets Formexmässa har slagit försäljningsrekord och roligt är att de också kommit många nya kunder till företaget.

– Vi har fått många nya kunder och det är ju det roligaste för oss, just när man är med på mässor och vi älskar ju när våra befintliga kunder kommer in. De blir ju servade hos oss och de kan ju byta ut kort när de lägger en order kan de lämna tillbaka julkort och studentkort. Det är jättekul när våra äldre kunder kommer men detta året fick vi också mycket nya kunder och det är mycket värdefullt för oss, just när det är en stor mässa, avslutar Madeleine.

Är du på jakt efter klassiska, stilrena, färgstarka och utsökt designade present- och gratulationskort klicka in på thecardstore.se och kika på sortimentet och bege dig till en återförsäljare nära dig.

Text: Linda Johansson

Annons