Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 22 okt 2018

Ströms öppnar filial i Sisjön

Array

Ströms öppnar ytterligare en butik för den stilmedvetne mannen som söker personlig och högklassig service. Den anrika butiken Ströms är Kungsgatans absoluta flaggskepp och kan stoltsera med detta ända sedan 1935. Rötterna går tillbaka till 1886 när Carl Hilmer Ström öppnade sin lilla klädbutik med skrädderi på Torggatan i Göteborg. Hela 132 år har passerat och likväl nu som då attraherar Ströms en bred målgrupp som finner ett komplett utbud av klassiska och välkända varumärken för både dam och herr. Med sitt exceptionella kunnande och erfarenhet ser personalen på Ströms till att varje kund får rätt hjälp med alla detaljer, så att stilen blir fulländad.

För de flesta i Göteborg är butiken Ströms en klassisk Göteborgsinstitution och huserar i en byggnad som även den är ett klassiskt göteborgskt landmärke. 1934 påbörjades arbetet till det funkishus som Ströms huserar i idag, signerat den danske arkitekten Ove Gormsen. Den 18 meter höga termometern på hörnet sattes upp 1949 och var på sin tid den största i Europa.

Åke Rudhag fick anställning som affärsbiträde på Ströms redan 1960. Så småningom avancerade han till bland annat inköpsassistent, inköpare och affärschef. I början av 80-talet fick Åke slutligen möjlighet att köpa Ströms i Göteborg av dåvarande brittiska ägare, Austin Reed. Idag är det hustrun Elisabeth tillsammans med sönerna, Per och Dan som driver företaget, tillika initiativtagare för den externa etableringen i Sisjön.

EN BUTIK SOM ÄR LÄTTILLGÄNGLIG OM DU KOMMER MED BIL

I maj 2018 förvärvade Ströms i Göteborg butiken Hedströms Man på Stora Åvägen 23 i Sisjön. Ambitionen var att skapa ett mer lättillgängligt alternativ för den bilburna kunden gentemot Ströms butik på Kungsgatan i centrum.

-Vi är väldigt glada att kunna komplettera butiken inne i centrum med denna i Sisjön där just tillgängligheten och parkeringsmöjligheterna utanför dörren är något som en del Strömskunder har saknat, säger Dan.

– Vi är noga med att Strömskunden skall känna igen sig och självklart kommer kunden att hitta den speciella Ströms-mixen med ett noggrant urval av de bästa kläderna från kvalitetsvarumärken, från trendigt till klassiskt, oavsett vilken butik du besöker, säger Per

Några av varumärkena som de kommer att jobba med i Sisjön-butiken är Oscar Jacobsson, Stenströms, Eton, Oscar of Sweden, Ubr, Barbour, Sir of Sweden, Meyer, Alberto och Gant. Sedan kommer de även satsa på intressanta varumärken som de är ensamma om, som exempelvis Gran Sasso med sina fantastiska stickade tröjor och Tramarossa jeans med det där lilla extra, båda handplockade från Italien.

Både i Sisjön och i centrum finns ett ändringsskrädderi och detta ses som en förutsättning för att de stolt skall kunna sätta Ströms namn på butiken.

– Vi är noga med att alla plagg vi säljer skall sitta rätt och utan ett eget ändringsskrädderi är inte detta möjligt. Med egna skräddare säkerställer vi kvalitén och sätter samtidigt vårt sigill på plaggen när vi ändrat dem efter kundens specifika behov, förklarar Dan.

STYRKAN ÄR DEN PERSONLIGA SERVICEN

I båda butikerna är det servicen som står i fokus. Ströms medarbetare har många års erfarenhet och kan guida kunderna genom sortimentet. Att gå in och handla i butiken är lite som att du anlitat en Personal Shopper, så personlig och proffsig är servicen, och där varje kund tas emot med stort engagemang. Med två butiker kommer också goda synergieffekter där kunden kan handla i en butik, men exempelvis, hämta ändrade plagg i den andra.

– Detta ingår i vårt servicekoncept likväl som att det finns möjlighet att boka tid för att få råd och hjälp med sin garderob. Självklart går det även bra att boka tid utanför ordinarie öppettider efter överenskommelse. En stor fördel med att boka tid är att vi kan förbereda kundens besök, med rätt storlekar eller specifika önskemål, berättar Dan.

Vi frågar alltid vad kunden ska använda sina kläder till, arbete, vardag, fritid eller fest?  Vi vill gärna ge kunskap både om vad de bör välja till olika tillfällen och hur de ska sköta sina kläder. Kvalitet och rätt skötsel ger hållbarhet vilket vi jobbar starkt för, avslutar Per.

Text: Linda Johansson

Annons