Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 19 jun 2019

Stilren och färgsprakande konst

Array

Det går inte att bli oberörd av Susanne Åkeson Rosencrantz konst, där duken exploderar av känslor och färger som blandar sig med varandra i minimalistiska och smakfulla porträtt. Hon mår bra av att måla där hon känner att hon kan ge uttryck för allt som finns inom henne och det är alltid kärleken, den starkaste kraften, som hon faller tillbaka till i sina målningar.

Som en snygg inredningsdetalj och snyggt komponerade tillsammans med möbler i ett stort vardagsrum med vita väggar och rustikt trägolv, finner man Susannes tavlor på hennes hemsida. Konsten passar in i nya designhem såväl som ett sekelskifteshus från 1920-talet där vackra och uttrycksfulla ansiktspar/kärlekspar går fint ihop med en vit avskalad soffa och där tavlan blir central för hela rummet. Och med kärlekstemat som talar rakt till dig. Konsten är väldigt populär och uppskattad av intressenter över hela landet.

-Jag är en väldigt känslofull person och jag faller ofta tillbaka till temat kärlek när jag målar. Min vardag inspirerar mig och många gånger när jag målar, om jag är ledsen, arg eller glad eller likgiltig så kan jag backa tillbaka och se: Ja just det ja, den här tavlan målade jag när jag var jätteglad eller den här tavlan målade jag när jag mådde jäkligt dåligt. Så att det kommer liksom ur mig och det är ofta saker i min vardag, berättar Susanne.

Hon har fem barn och lever tillsammans med sin make programledaren, Claes Åkeson och deras barn. När Susanne var inne i sin femte graviditet fick hon foglossning och var sjukskriven sista månaderna och när hon gick hemma så växte det fram en rastlöshet inom henne. Hon ville göra någonting och det föll sig naturligt att börja måla.

-Jag var 40 år och på den vägen är det och det har gått fantastiskt bra. Sedan har jag det i mig då både gammelfarmor och farfar var duktiga konstnärer, berättar Susanne.

FINNS SOM ORIGINAL OCH ART-PRINTS

Det bästa hon vet är att under sen kvällstid ställa sig framför en ny duk och fatta penseln. Det blir vad det blir i stunden.

Den första utställningen kom 2017 på Gunnebo slott i Göteborg och hon har även ställt ut i Paris på Carousel de Louvre, där hon blev kontaktad av en gallerist som undrade om hon ville ställa ut, vilket var en superhäftig och intressant upplevelse.

Tavlorna finns att köpa som original men även som Art-Prints och målningarna finns även på brickor och glas samt underlägg som går att köpa på hennes hemsida. Susanne har även sedan två år tillbaka samarbete med expressen och Noa Gallery.

Susanne älskar att måla och det är något hon rekommenderar fler att prova på.

– Jag började för skoj skull och sen så fastnade jag i det och så kände jag att detta ger ju mig någonting. Mitt budskap och mitt tema som jag alltid faller tillbaka till kan aldrig bli fel för någon för kärlek passar ju för alla.  Det är alltid starkt och når ut till sin mottagare, avslutar hon.

Instagram @susanneakesonrosencrantz

Text: Linda Johansson

Annons